Kunhalmi Ágnes napirend előtti felszólalása: A ma kormányzók semmitől nem riadnak meg a választási győzelem eléréséért.

Kunhalmi Ágnes napirend előtti felszólalása: A ma kormányzók semmitől nem riadnak meg a választási győzelem eléréséért. Ezért a 2022-es választások tisztasága érdekében demokráciaőrök, szavazatszámlálók toborzásába kezdünk a Jövő Köztársasága érdekében.

Gepostet von MSZP am Montag, 28. September 2020
Hirdetés

Kunhalmi Ágnes (MSZP) szintén gratulált a marosvásárhelyi választás eredményéhez, majd a Nemzeti Választási Iroda új vezetőjének kinevezése miatt bírálta a kormányt. Szerinte a kabinet egy színjátékot játszott, amikor ugyan összehívott egy egyeztetést az ügyben, de végül saját kiszemeltjét, Nagy Attilát, az igazságügyi tárca helyettes államtitkárát jelölte a posztra.

Úgy vélte: mivel a Nemzeti Választási Bizottság tagjainak többsége Fidesz-közeli, a választási rendszert pedig a „Fideszre írták”, ezért döntő fontosságú, hogy 2022-es országgyűlési választások biztosítására a „köztársaságpárti erőknek” minden szavazókörben legyen delegáljuk. Közölte: ezért az MSZP várja minden olyan demokrata jelentkezését, aki „demokráciaőrként” védeni akarja a 2022-es választások tisztaságát.

Orbán Balázs: az ellenzéki pártok egy épkézláb javaslattal sem éltek

Orbán Balázs, államtitkár elmondta: a mintegy 30 éve érvényben lévő jogszabályok szerint a miniszterelnök jelölésére a köztársasági elnök nevezi ki a NVI vezetőjét.

Hozzátette: a kormány valóban egyeztetést hívott össze ebben az ügyben, ahol azonban az ellenzéki pártok egy „épkézláb” javaslatot sem tudtak tenni. Önök az állampárt utódpártjaként lejáratják az országot – mondta Orbán Balázs.

Korábban írtuk