A lap közölte: a budapesti férfi hazafelé tartott, amikor akaratlanul belecsöppent a szocialista párt kampányába. Sebes Emil nem ismerte fel a baloldali politikust, és mivel egy mosolygó nő szólt hozzá, megállt, ekkor közös fénykép készült róluk.

Hirdetés

Kunhalmi Ágnes más fotókkal együtt ezt is feltöltötte a Facebook-oldalára. Az esetről a férfi a Magyar Nemzetnek azt nyilatkozta: felháborítónak tartja, hogy egy politikus a személyiségi jogait megsértve, a megkérdezése nélkül közölt róla fényképet.

A lap megjegyezte: az MSZP társelnöke „nem tudta, kinek a fotójával él vissza”. A 89 éves Sebes Emil átvészelte Budapest második világháborús ostromát, hagyományőrző, aki rendszeresen végigjárta a Kitörés emléktúrát.

A Magyar Nemzet úgy fogalmazott, hogy a férfi „finoman fogalmazva sem szimpatizál a baloldallal”, ami „lapunk tavaly készített riportjából is kiderül”.

Korábban írtuk

Apja Horthy Miklós kormányzó hadseregében szolgált tisztként. Sebes Emil azért vett részt rendszeresen a Kitörés emléktúrán, mert mély nyomot hagyott benne Budapest ostroma.

A férfi közölte: megdöbbent, amikor a rendszerváltás után megtudta, hogy 1984-ig figyelték. Felidézte, hogy 1948-ban megvádolták a Magyar Népköztársaság megdöntésére irányuló csoportos fegyveres szervezkedéssel, pedig csupán cserkészkedtek. Két társát felakasztották, mások 15 éves börtönbüntetést kaptak, ő vizsgálati fogságban töltött 28 napot – mondta.