Kunhalmi Ágnes (MSZP) szerint kettős mércét jelent, hogy a kormány kifogásolja, ha az EU a jogállamisági mechanizmussal foglalkozik járvány idején, miközben a „felhatalmazási törvény” elfogadásának napján az alaptörvény és a választási törvény módosítását kezdeményezi. Hány ember megélhetését segíti az alaptörvény-módosítás? Mennyiben segíti a járvány terjedésének megállítását a választási törvény módosítása? Hány dolgozónak lesz attól könnyebb az élete, hogy legalizálják az adóforintok ellopását? – sorolta kérdéseit, azon véleményét hangoztatva, hogy a járvány elleni védekezés elkésett.

Hirdetés

Kitért arra, hogy 2022-ben a Fidesz megverhető, a közvélemény-kutatások szerint az egyesült ellenzék „veri a Fideszt”. Szerinte Donald Trump amerikai elnök leváltása is azt mutatja, a jobboldali populista vezérek megverhetők.

Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára szerint életszerűtlen kifogáshalmazzal árasztotta el a képviselő a parlamentet. Az Országgyűlés dolgozik, negyven törvényt fog megtárgyalni – tette hozzá.

Kifogásolta a képviselő szóhasználatát a választásokkal kapcsolatban, hogy meg akarják verni a kormánypártokat. Szerinte az ellenzéknek egyszer már valamiért és nem valami ellen kellene összefognia.

Korábban írtuk

Az alaptörvény-módosításáról közölte, jogos elvárás, hogy vannak olyan értékek, amelyeket a lehető legmagasabb szinten kell megvédeni.

Kunhalmi Ágnes napirend előtti félszólalása a Parlamentben

Kunhalmi Ágnes napirend előtti félszólalása a Parlamentben.

Posted by MSZP on Monday, November 16, 2020