Fotó: parlament.hu (képernyőfotó)
Hirdetés

A nyelvbotlásairól és vicces elszólásairól is ismert politikus ugyanis vasárnap hosszú Facebook-bejegyzést szentelt Lewis Hamiltonnak, aki egy héttel ezelőtt újabb világbajnoki címet szerzett a Forma-1-ben.

„Ma egy hete Lewis Hamilton hetedszer lett világbajnok. Ezzel korunk talán legnagyobb autóversenyzője. Nagysága nem egyedülálló, de az út, ami idáig vezetett, igen” – írta a némi fáziskésésben lévő Kunhalmi.

„A versenyautók világa olyan, mint a filmekben: a közeg alapvetően a gazdag fehéreké. Hamilton ehhez képest szegény családból jött és fekete. Apja szó szerint mindenét feltette nagyon tehetséges fia karrierjére, Hamilton pedig soha nem feledte, honnan jött. A Black Lives Matter mozgalom egyik globális ikonjának ezek voltak az első szavai, amikor leintették a versenyt: »minden gyereknek üzenem, álmodd a lehetetlent«” – tette hozzá a szocialista politikus, aki a magyar labdarúgók nagyszerű sikerét egyébként ezzel szemben csak egy rendkívül rövid, de helyesírásilag mégsem tökéletes („Kijutottunk az EB-re!”) Facebook-bejegyzéssel ünnepelte.

Korábban írtuk