Arató Gergely (DK) arról beszélt, mindenki azt szeretné, a karácsonyt ne árnyékolja be az a kockázat, hogy a rokonokkal való találkozás miatt tovább terjed a koronavírus-járvány.

Hirdetés

Az lenne a jó, ha mindenki nyugodtan mehetne el a szeretteihez ünnepelni, egymás egészségének kockáztatása nélkül – mondta. Ezért a DK azt követeli a kormánytól, tegye lehetővé, hogy karácsony előtt minden magyar teszteltethesse magát ingyenesen.

Most még nem késő cselekedni, hogy minden magyarnak biztonságos legyen a karácsonya – fogalmazott Arató Gergely.

Aktuális baloldali álhírek. És a valóság.

Posted by Dömötör Csaba on Monday, November 30, 2020

Dömötör Csaba államtitkár úgy reagált: zajlik a tömeges tesztelés, szűrőbuszok is szolgálatba álltak, és javában folyik az egészségügyi, szociális és nevelési intézményekben dolgozók tömeges tesztelése, összesen 16 ezer helyszínen. Közölte továbbá, hogy a kormány már az oltási tervet is kidolgozta, 13 ezer pontot jelöltek ki a tömeges oltásra, és elindul majd egy regisztrációs rendszer is.

Korábban írtuk

A baloldal ugyanakkor nem tud felhagyni a rém- és álhírkampánnyal, legutóbb például a tesztelésben részt vevő orvostanhallgatók védőfelszereléséről állított valótlanságot – mondta, hozzátéve: a baloldal politikai kérdést akar csinálni a vakcina ügyéből is, miközben az egészségszakmai kérdés.

Mentsük meg a karácsonyt!

Mentsük meg a karácsonyt! – ezt követeli Arató Gergely a fideszes képviselőktől.Mindenki ingyenesen teszteltethesse magát, hogy a családok biztonságosan tölthessék együtt a karácsonyt!Kövesd élőben, és oszd meg a napirend előtti felszólalást a Parlamentben! 🇭🇺🇪🇺

Posted by Demokratikus Koalíció on Monday, November 30, 2020