Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
Hirdetés

Szerinte jól látszik ez a kormányoldal által az ellenzék, annak pártjai, politikusai és az általuk vezetett önkormányzatok elleni „támadássorozatban” és abban is, ahogyan a helyzet kezeléséhez, az emberek sorsának alakulásához állnak.

Példaként hozta fel Kásler Miklóst, az emberi erőforrások miniszterét, aki elmondása szerint „szórakoztató történetnek nevezte” hétfőn a parlamentben a frakciótársa, Bangóné Borbély Ildikó által felsorolt eseteket.

Aki ezt miniszterként szórakoztató történetnek nevezi, az szerintem nagyon embertelen és nagyon aljas – fogalmazott az ellenzéki politikus, aki szerint ez nem rossz elszólás volt, hanem „megmutatta a Fidesz politikájának a lényegét, hogy nem számít nekik az emberélet”, csak a saját zsebük és a politikai hatalom.

Korábban írtuk

Kunhalmi Ágnes súlyos egészségügyi hibának nevezte, hogy a kormányzat korábban tagadta a maszkviselés és a tömeges vírustesztelés fontosságát, és arról beszélt: a miniszterelnök és Budapest főpolgármestere között egyetértés van abban, hogy a főváros lehet a legveszélyeztetettebb terület, így a járványügyi intézkedéseket itt tovább kell fenntartani.

Az ellenzéki politikus a kormányzat Európai Uniónak benyújtott konvergencia-programjára hivatkozva kifogásolta, hogy annak alapján a következő években folyamatosan csökkenni fog az oktatásra és az idősek ellátására fordított összeg, ami tudásválsághoz és emberi életekben is mérhető tragédiához vezet majd.