Kunhalmi Ágnes, az ellenzéki párt társelnöke vasárnapi online sajtótájékoztatóján szomorúnak nevezte, hogy a járvány miatt sok családban mindkét szülő elvesztette a munkáját.

Hirdetés

Jelenleg 300 ezer ember keres munkát Magyarországon, mintegy 60 ezerrel több, mint tavaly ilyenkor, több mint felüknek pedig már semmilyen jövedelme nincs – emelte ki.

A szocialista politikus hangsúlyozta: a jelenlegi rendkívüli helyzetben érdemi segítségnyújtásra van szükség, ezért kezdeményezik a decemberi egyszeri támogatást, amelyet a javaslat szerint a munkájukat elvesztő egyedülálló szülők is megkapnának.

Kunhalmi Ágnes azt mondta: a kormánynak „nemcsak szlogenek szintjén kellene családbarátnak lennie, hanem tettekben is”, ezért arra kéri a kormányt, hogy szavazza meg a javaslatot.

Korábban írtuk

Mentsük meg az ünnepeket: rendkívüli támogatást a nehéz helyzetbe került családoknak!

Kunhalmi Ágnes: Mentsük meg az ünnepeket: rendkívüli támogatást a nehéz helyzetbe került családoknak!Itt az év vége, ma már advent első vasárnapja van. Jönnek az ünnepek, mindannyian azon gondolkodunk, hogy vajon milyen is lesz az idei karácsony. Tudunk-e, merünk-e találkozni szeretteinkkel, családtagjainkkal, vagy csendben tudomásul vesszük, hogy ez a karácsony idén máshogy lesz. Tudom, hogy mindenkinek nehéz, de különösen azoknak, akik idén teljesen munka nélkül maradtak, ők azok, aki még egy picit nehezebb szívvel néznek az idei karácsony elé. Magyarországon ebben a pillanatban is közel 300 ezer honfitársunk keres munkát, közel 60 ezerrel többen, mint tavaly ilyenkor, és ebből több, mint a felének már semmilyen jövedelme sincs, ők azok, akik sajnos már semmilyen segítséget nem kapnak az államtól. Ennek a 300 ezer embernek van családja és most ezeknek a családoknak, szülőknek és gyermekeknek egyáltalán nem várt kihívásokkal kell szembe néznie. Az a szomorú helyzet, hogy az idei évben a válság miatt számos családban mindkét szülő elveszítette a munkáját, és ennek a nehéz helyzetnek a csendes elszenvedői pedig a gyermekek. Ilyen körülmények között lelkileg is nagyon megterhelő az ünnepi készülődés. Mi az MSZP-ben úgy gondoljuk, hogy a jelenlegi rendkívüli helyzetben érdemi segítségnyújtásra van szükség. Ilyenkor nem nézhet tétlenül az állam, nem nézhet ezeken a gyerekeken és a családjaikon keresztül a kormány.Mi az MSZP-ben fontosnak tartjuk, hogy egy ilyen elképesztően nehéz év végén, legalább a szeretet ünnepén karácsonykor legyen mosoly minden gyermek és család arcán.Ezért hétfőn, országgyűlési határozati javalatban kezdeményezzük, hogy a kormány december hónapra biztosítson gyermekenként egyszeri 50 ezer forintot minden olyan család számára, ahol mindkét szülő az idei évben a koronavírus-járvány miatt veszítette el az állását.Természetesen nem szabad megfeledkezni a gyermeküket egyedül nevelő szülőkről sem, ezért kezdeményezzük, hogy a gyermekenként járó egyszeri 50 ezer forintot azok a munkájukat vesztett szülők is kapják meg, akik egyedül nevelik gyermekeiket.Úgy gondoljuk, hogy a kormánynak nemcsak szlogenek szintjén kellene családbarátnak lennie, hanem bizony tettekben is. Most bizonyíthatja a Fidesz, hogy mennyire állnak ők a családok oldalán. Mert az MSZP szociáldemokrata pártként az egész országot látja maga előtt, mindenkit, nem csak egy szűk elitet, és egy olyan Igazságos Magyarországot akarunk teremteni, amelyben mindenki számít.Itt a valódi lehetőség, a kormánypárti politikusoknak, támogassák a javaslatunkat! Kapjanak a nehéz helyzetbe került családok legalább most, decemberben gyermekenként egy egyszeri plusztámogatást, hogy legalább karácsonykor ne maradjanak étel és ajándék nélkül a magyar gyerekek.

Posted by MSZP on Sunday, November 29, 2020