Fotó: MTI/Soós Lajos
Hirdetés

A következő hetekben a kormány átdolgozza a költségvetést, így minden lehetőség meglesz a források átcsoportosítására. Megjegyezte: a nyugdíjak vásárlóértéke drámaian csökken, és nem holmi alamizsnára, hanem valódi segítségre van szükség. Azt javasolta az ellenzéki képviselő, hogy hozzák előre az év végi, az inflációval korrigált nyugdíj-kiegészítést és fizessék ki most. Emellett minimum 6,5 százalékos nyugdíjemelést szorgalmazott, valamint a 100 ezer forintnál kisebb nyugdíjjal rendelkezőknél egyszeri 20 ezer forintos juttatást.

Palkovics László innovációs és technológiai miniszter kiemelte: a gazdasági ügyeknél szintén megfontoltságra és megfelelő számításokra van szükség. Mind a nyugdíjasoknál, mind az egészségügyi dolgozóknál elért növekedés azt mutatja, hogy ezen társadalmi csoportok kifejezetten fontosak a kormány számára. Hozzátette: az idősek védelme az egész járvány elleni védekezés kiemelt pontja.

Rögzítette: a költségvetés újratervezésekor számtalan szempontot figyelembe kell venni, és az adott határokon belül a jelzett felvetésekre is figyelni fognak.