Fotó: MTI/Sóki Tamás (archív, szerk.)
Hirdetés

A térség fideszes országgyűlési képviselője a pécsi közgyűlés csütörtöki ülésén napirend előtti felszólalásában a rendszerváltás utáni pécsi politikatörténet példátlan ügyének nevezte a DK pécsi taggyűléséről készült, a Magyar Nemzetben hétfőn napvilágra került információkat.

A napilap írása szerint Gyurcsány Ferenc pártjának pécsi tagjai politikai szövetségeseikről és saját párttársaikról is minősíthetetlen módon nyilvánultak meg.

Hoppál Péter a DK-ra utalva azt mondta: szintén példátlan egy ellenzéki párt gyűlésén arról beszélni, hogy bűnözői pénzekből kapott támogatással kerülnek be a közgyűlésbe.

„Az elmúlt öt évben úgy ültek itt képviselők, hogy tudták azt, hogy pirosozásból szerzett pénzből négymillió forintot a kampányra felhasználva jutottak listás képviselői mandátumokhoz?” – tette fel a kérdést a Fideszes politikus.

Az országgyűlési képviselő egyúttal arra is választ várt, hogy mindezt megfelelőnek és rendjén valónak tartja-e a pécsi ellenzék.

Péterffy Attilára, az öt ellenzéki párt által támogatott pécsi polgármesterjelöltre utalva úgy vélekedett: neki is „el kell döntenie, hogy ezt a támogatást jó szívvel veszi-e”.

Hoppál Péter felidézte: Kunszt Márta hétfőn tévényilatkozatban elismerte, hogy a Magyar Nemzet cikkének alapjául szolgáló hangfelvétel hiteles.

A Fidesz arra vár választ, hogy lehet-e bűnözői pénzekből politizálni Pécsen, illetve lehet-e olyan politikai szövetséget létrehozni, amely erre épül. Mivel Kunszt Márta nem kért bocsánatot, az egyetlen megoldás, ha DK önkormányzati képviselői visszaadják a pécsieknek a mandátumot – hangsúlyozta.

Hoppál Péter felszólalása alatt Kunszt Márta nem volt az ülésteremben, később pedig újságíróknak világossá tette, hogy nem nyilatkozik az ügyben.

Kóbor József, az LMP közgyűlési képviselője, akit a Magyar Nemzet hétfői cikke szerint szintén becsmérlő jelzőkkel illettek a DK-sok, kifejtette: a politikai pártoknak nem kell szeretniük egymást, hanem együttműködni kell tudniuk, és emiatt a Fidesz pánikol. A pécsiek tudják, hogy a Fidesz leszerepelt, és ennek meglesz a következménye – fűzte hozzá.