Lados István, aki a fiatal szocialista politikus személyi titkárja volt, délutáni vallomásában egyebek között beszélt arról, hogy Baja Ferenc a 2006-os választásokat megelőzően egy zártkörű alapítványi találkozón gyakorlatilag arra szólította fel őket, hogy minden olyan választókerületből, amelyben indul szocialista képviselőjelölt, nyújtson be pályázatot egy-egy civil szervezet valamilyen általános célra a Táncsics Alapítványhoz, és az így elnyert pénzeket a szocialista jelöltek kampányára használják fel.

Példaként említette, hogy így kapott pénzt a kampányához a zuglói választókerületekben Baráth Etele és Csiha Judit is: állítása szerint mindkét politikus kampányfőnökének ő személyesen adta át a pénzt.

Lados István arról is beszélt, hogy érintett lehet az ügyben Szilvásy György jelenlegi titokminiszter is, aki – a vallomás szerint – személyesen figyelmeztette Zuschlagot, hogy lehallgatják a telefonját. Ezt állítása szerint úgy tudta meg, hogy Zuschlag egy alkalommal dühösen szidalmazni kezdte Szilvásyt, azt állítva, hogy „későn szólt”.

A per tárgyalása jövő héten folytatódik, s az előzményekből arra lehet következtetni, hogy ügynek további érdekes politikai vonatkozásai is napvilágra kerülhetnek még.

(HírTv, HavariaPress)