A feljelentés egyik oka, hogy alapvető dokumentumok tűntek el a Csepeli Vagyonkezelő Zrt. (Csevak) irattárából, melyek nélkül most nem lehet megmondani, hogy kik és milyen alapon adták ki bérleti jogviszonyba a “mutyigyanús” ingatlanokat. Emellett ismét eladhattak egy ilyen lakást augusztus elsején, de a listára került három újabb ingatlan is. Az egyik érintett a lakásbizottság korábbi elnöke, akit éppen azért tettek a Fideszben még 2006 őszén partvonalra, mert arra gyanakodtak, hogy az illető az MSZP informátorává vált.

– Szenteczky János a lakásmutyi botrány egyik főszereplője, a csepeli MSZP polgármester-jelöltje azzal próbált zsarolni és leállítani bennünket, hogy a Fidesz-KDNP frakció egyik tagja is az érintettek között van. Erre válaszul valamennyi képviselőnk aláírt egy nyilatkozatot, mely szerint nem érintett, és tovább folytattuk az ügyek kivizsgálását. Szenteczky is folytatta a zsarolást, de végül a Csepel újságban kimondta, hogy Horváth Józsefről van szó, akit 2006 őszén éppen azért tettünk partvonalra, mert az volt a gyanúnk, hogy az MSZP informátorává vált – mondta el lapunknak Borbély Lénárd,a Fidesz-KDNP csepeli frakcióvezetője.

– Horváth József 2006-ig a csepeli önkormányzat lakásbizottsági elnöke, és a Csevak felügyelő-bizottsági tagja volt. Amennyiben bebizonyosodik, hogy a lányát jogtalanul juttatta egy önkormányzati bérlakáshoz, amit 2008-ban meg is vásárolt, mint Csevak felügyelőbizottsági tagja, a teljes vagyonával felel azért, amit tett. Ilyen értelemben lényegtelen, hogy a legtöbb mutyiügy csak 2006 után kezdődött, amikor Szenteczky János egyedül lett a Csevak vezérigazgatója. Horváth József ugyanis nem azért volt ott, hogy részt vegyen bennük – mondta el lapunknak Borbély Lénárd.

– Rendkívüli aggodalomra ad okot, ha a csepeli MSZP-s vezetés a lakásvagyont valóban arra használta fel, hogy ismerősöknek, barátoknak vagy talán szeretőknek adogassák, és emellett más pártokból szerezzenek maguknak informátorokat. Amikor a Fidesz-KDNP frakció tagjai után a képviselő-jelöltjeink is aláírták azt a nyilatkozatot, mely szerint nem érintettek a csepeli lakásmutyi ügyekben, azt kértük, hogy tegye azt meg a többi csepeli ellenzéki párt is. Ebben eddig nem voltak követőink – emelte ki a frakcióvezető.

– Egy önkormányzat jó esetben az együttműködés helyszíne is lehet. Itt általában nincsenek akkora feszültségek, mint az országos politikában. Más a helyzet persze, ha egy párt olyan mélyre süllyed, hogy a közvagyont is csak prédának tekinti, amit emberek megvételére is felhasználhat. Mi nem vagyunk érintettek a csepeli lakásmutyi botrányban, minden zsarolással szembeszállva tovább fogjuk vizsgálni a törvénytelen ügyeket. Az előbbiek miatt ismételten azt kérjük a többi csepeli párttól, hogy írassák alá ők is a nyilatkozatot képviselő-jelöltjeikkel, hogy nem érintettek ezekben az ügyekben – hangsúlyozta Borbély Lénárd, a Fidesz-KDNP csepeli frakcióvezetője.

(Csepel.info)