Fotó: MTI/Máthé Zoltán
Karácsony Gergely fõpolgármester a 3-as metróvonal felújított déli, a Nagyvárad tér és Kõbánya-Kispest közötti szakaszának átadásán a megújult Ecseri úti állomáson 2020. október 22-én.
Hirdetés

Karácsony Gergely 2000-ben, miután az ELTE Szociológiai és Szociálpolitikai Intézetében szociológiadiplomát szerzett, a Budapesti Corvinus Egyetemen kezdte meg első doktori képzését. Ez azért érdekes, mert a politikusnak csak egy lektorátusi igazolása van angol nyelvből, pedig az egyetemek szabályzatai kimeneti követelményként írják elő a nyelvvizsgát – olvasható az Origó cikkében.

Ehhez képest a 2018-as parlamenti választás előtt pártja, a Párbeszéd honlapján közzétett bemutatkozásában azt állította, hogy 2007-ben az ELTE ÁJK Politikatudományi Intézetében doktori (PhD) fokozatot szerzett. Ez nyilvánvalóan nem volt igaz, ami miatt éles támadásokat kapott a médiában.

– olvasható az Origón.

Karácsony a közösségi oldalán próbált visszavágni, és azt írta: „tanítani kezdtem az egyetemen, látom, gondot okoz annak feldolgozása, hogy miként lehettem ilyen fiatalon adjunktus, hát nem is tudom, talán kérdezzék meg az általam egyébként sokra tartott Lánczi Andrást, aki kinevezett”emlékeztet a hírportál.

Karácsony Gergely jogi értelemben feloldozott, így elmondhatom a puszta tényeket az ő Corvinus Egyetemen töltött éveiről. Nem kívánok sem történeti leírásba, sem egyetemszabályozási kérdésekbe belebocsátkozni

– kezdi írását a Mandineren Lánczi András, majd később azt állítja:

(…) az egyetem minden támogatást megadott neki, de ezzel a lehetőséggel ő nem tudott élni. Úgy távozott az egyetemről, mint aki képtelen az elvárt teljesítményeket elérni.

Az Origó cikkét IDE KATTINTVA, Lánczi András írását pedig EZEN A LINKEN olvashatják teljes terjedelmében.

Korábban írtuk