Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
Hirdetés

A videóból kiderül, hogy László Imre, a Gyurcsány-párt újbudai polgármestere egy önkormányzati testületi ülésen a következőket mondta:

„36-ban vagy 37-ben a Time magazin Hitlert az év emberének választotta. Megérdemelte? Meg.

Mert az a munkája, amit addig kifejtett, az gyakorlatilag Németország felemelkedését hozta, méghozzá látványosan, a világgazdasági válság után. Aztán ami utána történt, az már nem igazán fér ebbe a képbe bele” – fogalmazott a DK-s városvezető.

A Time magazin 1938-ban választotta az év emberévé Adolf Hitlert.

További részletek a HírTV honlapján.

Korábban írtuk

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Dr. László Imre: Senki nem gondolhatja komolyan, hogy Adolf Hitlert mentegettem című közleménye

„Zsidó családból származom. A nagyszüleim, három nagybátyám és két nagynéném soha nem jöttek haza Auschwitzból, csak édesanyám részesült ebben az isteni szerencsében. Senki nem gondolhatja komolyan, hogy én Adolf Hitlert mentegettem. Éppen arra hoztam őt példaként egy közterület átnevezésére vonatkozó indítvány kapcsán, hogy minden történelmi személy munkásságát csak egyben, egészben lehet nézni. Aki náci diktátorként, milliók gyilkosaként – többek között családom egy részének gyilkosaként is – vonult be a történelembe, azt nem lehet utólag ilyen vagy olyan időszakokra hivatkozva mentegetni. Ebben az ügyben ugyanakkor akaratomon kívül nagyon rosszul, könnyen félreérthetően, meggyőződésemmel ellentétesen fogalmaztam, azt gondolom, ez volt talán életem legszerencsétlenebb mondata. Ezért mindenkitől bocsánatot kérek!

Természetesen polgármesterként, újbudaiként, baloldaliként és demokrataként hiszek az emberek egyenjogúságában és az emberi méltóság egyetemességében, és elutasítok mindent, ami ezzel ellentétes.”

Dr. László Imre, Újbuda polgármestere (OS)