A Tényekre és az Origóra hivatkozva mi is megírtuk, hogy a Jobbik a Kisgazdapártot is megkörnyékezte annak érdekében, hogy április előtt visszaléptessék jelöltjeiket javukra.

A gátlástalanság azonban visszaütött: a kisgazdapárt jelöltjei egy emberként lázadtak fel Vonáék befolyásolási kísérlete ellen. Azt írják közleményükben, hogy nem hajolnak meg egyetlen egy párt előtt sem, nem megvásárolhatóak, és számukra nem vállalható a Jobbik, ezért nem lépnek vissza a javukra. Úgy látják, hogy Balogh Károlynak, az FKGP elnökének egyéni akciójáról van szó, aki bagóért adta el őket – írja az Origo.

„A Független Kisgazdapárt 13 talpon maradt egyéni képviselő-jelöltje kijelentették: NEM LÉPNEK VISSZA A JOBBIK JAVÁRA!„ – így reagált közösségi oldalán Engelmann József, a párt politikusa a Jobbik legújabb vesztegetési kísérletére. Egy korábbi üzenetében is meglehetősen egyértelműen fogalmazott, megnevezve, hogy kit tart felelősnek a történtekért:

Balogh Károly a párt ”képviselője„ bagóért eladta a Kisgazdapártot a Jobbiknak!

Kisgazdapártot, Balogh Károly a párt "képviselője" bagóért eladta. Felszólította a képviselő jelöltjeinket, a jobbik…

Gepostet von József Engelmann am Sonntag, 18. März 2018


Engelmann elhatárolódott Balogh magánakciójától, és felszólította a megvesztegetett politikust, hogy mondjon le azonnal, mert elárulta Magyarországot.

Paulina László az FKgP alelnöke 2018 március 21.-én a TV 2 TÉNYEK hír műsorában elmondta, – a pártunkat jogsérelem érte,…

Gepostet von József Engelmann am Mittwoch, 21. März 2018

Óriási felháborodást váltott ki az FKGP-ben Vonáék lefizetési kísérlete. A párt által a napokban kiadott közlemény alapján nagyon úgy néz ki, hogy a Jobbik Balogh Károly elnököt környékezte meg, aki viszont nem tudta Vonáék szája íze szerint alakítani a kisgazdák politikáját. Szeretnénk írásban és ha kell szóban is leszögezni és kijelenteni, hogy nem kívánunk azzal a jogunkkal élni, hogy országgyűlési képviselő jelölti mandátumunkról lemondjunk – így indítanak a sajtóhoz eljutatott anyagukban. Engelmannhoz hasonlóan úgy látják, hogy Balogh egyéni akciójáról van szó, aki nem hívott össze semmilyen megbeszélést az ügyben, csupán telefonon értesítette az érintetteket a Jobbikkal való megállapodásról. Leszögezik, hogy a Független Kisgazda-, Földmunkás- és Polgári Párt országgyűlési képviselő-elöltjei nem lépnek vissza, és pártjuk színeiben mérettetik meg magukat áprilisban.


A teljes cikket IDE kattintva olvashatják az Origo oldalán.

demokrata.hu