Hétfőtől él a Fidesz-frakcióban a „bennülési” rend. A Fidesz frakcióvezetője a Parlamentben tartott sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, „a választópolgárok bizalmának elnyerése néhány településen újszerű meglepetés volt a fideszes jelöltek számára”, hiszen van olyan település, ahol ez évtizedek óta nem sikerült. A frakció ülésén a választási eredményeket Kósa Lajos, a párt ügyvezető alelnöke értékelte. Emellett a hét során a nagyobbik kormánypárt elnöksége – Orbán Viktor miniszterelnök brüsszeli útja után – külön is értékeli majd az eredményeket – tette hozzá.

Lázár János szólt arról is, hogy a képviselőcsoport áttekintette a következő hetek ülésezési rendjét. Rogán Antal, a Fidesz-frakció gazdasági kabinetjének vezetője tájékoztatta a kormánypárti képviselőket arról, hogy a bajba jutott lakáshitelesek megsegítésére hét plusz egy pontban – Kósa Lajossal együtt – beterjeszti az Országgyűlés számára a vonatkozó törvényjavaslatokat. Pontosították a jövő évi költségvetés tárgyalásának menetrendjét is.

A frakcióvezető elmondta, hétfőtől él a Fidesz képviselőcsoportjában az úgynevezett „bennülési” rend, vagyis a viták alatt, egészen a plenáris ülés végéig mintegy hetven fideszes képviselőnek, az előterjesztőknek és az adott kabinethez tartozóknak kötelező a jelenlét az ülésteremben. Arra, aki az előzetesen elkészített „bennülési” rendet nem tartja be, százezer forintos bírságot rónak ki.

Lázár János jelezte képviselőtársainak, kiemelt figyelmet és megfeszített munkatempót igényel az is, hogy a parlament alkotmány-előkészítő bizottságának december 10-ig el kell készítenie jelentését. Arra a kérdésre, hogyan fogják megoldani, hogy azok a fideszes parlamenti képviselők, akik polgármesterek is egyben, mindig jelen legyenek az Országgyűlésben, Lázár János úgy válaszolt: „kiválóan fogjuk megoldani, mert a parlament éjszakai ülése lehetőséget teremt arra a polgármestereknek, hogy részt vegyenek délután, éjszaka a parlamenti munkában, hajnalban és délelőtt pedig a városházi munkában lesz lehetőségük tehetségüket kamatoztatni”.

Arra a felvetésre, hogy Esztergomban Tétényi Éva építész független jelöltként kétharmados győzelmet aratott a településen 2000óta polgármesteri posztot betöltő fideszes Meggyes Tamás ellen, Lázár János úgy reagált: „az eredmény önmagáért beszél”.