Fotó: MTI/Balogh Zoltán
Hirdetés

Lázár János hangsúlyozta, hogy a kormány kiemelten támogatta a zuglói iskola felújítását, bővítését.

Kitért arra is, hogy a magyarokat összeköti a más nemzetek tagjai számára szinte megtanulhatatlan nyelvünk, illetve a viszonyunk a zenéhez, amelyet már számos magyar szerző gazdagított munkásságával.

A tárcavezető felidézte, hogy az iskola igazgatója, Makovecz Pál – a világhírű építész, Makovecz Imre fia – tíz éve kereste meg a tanintézmény bővítésének ötletével, amit az Orbán Viktor vezette kormányok mindvégig támogattak.

Az idei tanév kezdetén átadott épület felújításához 5 milliárd forinttal járult hozzá a kabinet. Nemcsak építészeti megújulást tettek lehetővé, hanem például új hangszereket is beszerezhet a támogatásból az intézmény.

Korábban írtuk


Lázár János elmondta, hogy a Szent István Király Zeneművészeti Szakgimnázium és Zeneiskola több mint 5000 négyzetméteren újult meg Csernyus Lőrinc, Makovecz Imre egykori tanítványának tervei alapján.

Makovecz Pál az eseményen felidézte, hogy a zuglói iskola 1954-ben kezdte meg működését, jövőre ünnepli ennek 70. évfordulóját. Az intézménynek jelenleg 1400 tanulója van.

Az igazgató köszönetet mondott a kormánynak a felújításhoz, bővítéshez nyújtott segítségért.

Az ünnepségen fellépett a Szent István Filharmonikusok a Kossuth-díjas karmester, Záborszky Kálmán vezetésével, a Szent István Király Zeneművészeti Szakgimnázium és Zeneiskola fúvószenekarát pedig Makovecz Pál vezényelte.