Együttműködést ajánlott Hódmezővásárhely érdekében Lázár János, a térség fideszes országgyűlési képviselője Márki-Zay Péter független polgármesternek az alföldi város közgyűlésének keddi ülésén.

Lázár János úgy fogalmazott, széthúzás van a városban, holott az eredményekhez „békére, nem békeharcra” van szükség:

Polgármester úr jelöltkorabeli beszédei, amelyek a szeretetről és a békességről szóltak, rendkívül imponálnak, időnként most is fellapozom őket. Ez a béke és ez a szeretet hiányzik, ellenben úgy vagyunk, mint az ötvenes-hatvanas években, hogy van békeharc a városban. Én azt gondolom, hogy békére és nem békeharcra van szükség 

– fogalmazott Lázár János. A politikus azt javasolta a képviselő-testületnek, dolgozzanak, „ne polgárháborúzzanak”.

A képviselő hangsúlyozta, akinek Hódmezővásárhely az első, az képes az összefogásra. Úgy fogalmazott, azért hagyta ott az országos politikát, hogy a szülővárosáért dolgozzon.

Lázár János azt kérte a városvezetéstől és a képviselőktől, kezdjenek párbeszédet arról, milyen lesz az a közösség, amelyben a gyerekeik, az unokáik élnek majd.

Gepostet von Lázár János hivatalos oldala am Dienstag, 29. Mai 2018

Márki-Zay Péter kijelentette, nyitott az együttműködésre, különösen számít Lázár János munkájára. Majd szünetet rendelt el a közgyűlés ülésén, hogy időpontot egyeztessen a képviselővel személyes megbeszélésére.

A közgyűlés vizsgálóbizottságot hozott létre annak kiderítésére, mi vezetett ahhoz, hogy a polgármesteri hivatal mintegy 30 vezető köztisztviselője távozott az elmúlt néhány hónapban.

A közgyűlés ülését kiemelt érdeklődés kísérte, a teremben egyaránt jelen voltak a polgármester és a többséget adó Fidesz-frakció szimpatizánsai, akik még a folyosón is álltak.

Hódmezővásárhely képviselő-testületi ülés, 2018. május 29.

Hódmezővásárhely az első!

Gepostet von Lázár János hivatalos oldala am Mittwoch, 30. Mai 2018