Fotó: MTI/Rosta Tibor
Hirdetés

Ha MZP átveszi is a listás parlamenti mandátumát, és így lemond Hódmezővásárhely polgármesteri posztjáról, ott van még az időközi polgármester-választás, és ha azt is behúzná a Fidesz, akkor ott lesz egy fideszes polgármester a durván MZP-s többségű testület élén. Mondjuk, Esztergomban láttuk már, mit képes tenni egy várossal, ha a polgármester és a testülete nem ugyanazon az oldalon áll.

Én abban reménykedem, hogy a mai eredmény, mind a választókerületi, mind az országos, elgondolkodtatja, és jó útra téríti Márki-Zayt, legalább a hódmezővásárhelyi ügyeket illetően.

Az interjúnkban a »példátlan legitimáció, súly és erő« azt jelezte, hogy »Lázárból akár miniszter is lehet«.

Csak annyit állítottam, hogy ha valaki Magyarországon legyőzi egy legitim, fajsúlyos, fél esztendővel ezelőtt a választás megnyerésére is esélyes ellenzéki összefogás miniszterelnök-jelöltjét annak az egyéni választókerületében, az neki örökkévaló, visszavonhatatlan legitimációt biztosít a magyar politikában való részvételre.

Korábban írtuk


Széles mosollyal azt mondta az iménti sajtótájékoztatón arra a kérdésre, hogy »akkor most visszatér az országos politikába?«, hogy: »Már visszatértem!«

És nincs így?

Az nem zavar be a képletbe, hogy ön szerényebb különbséggel verte MZP-t, mint az átlagfideszes jelölt az átlagellenzékit?

A miniszterelnök-jelölt egyetlen választókerületben indult egyéni jelöltként. A 12 százalék különbség szerintem elég meggyőző.

Szóval mire lehet elég a következő Orbán-kormányban MZP egyéni legyőzése? Ön diktál Orbán Viktornak, hogy melyik tárcát óhajtja?

Jaj, dehogy diktálok én bárkinek is. Orbán Viktornak pláne nem. Márki-Zay legyőzése egyedül azt jelenti, hogy továbbra is maximális erőbedobással dolgozom a választókért, és igyekszem csökkenteni a felfokozott, egymásnak feszülő indulatokat, és igyekszem a legjobb tudásom szerint képviselni mindazon választókat is, akik most nem rám adták a voksukat.”