A Fidesz frakcióvezetőjének közlése szerint Orbán Viktor miniszterelnök arról tájékoztatta a képviselőcsoportot, hogy januárban nem lesz személycsere. „Júliusban érünk ciklusfelezőre. Mint köztudott, a mandátum első felében építeni szoktak a kormányok, a másodikban pedig üzemeltetik, élhetővé varázsolják az épületet, esetünkben az új kormányzati szerkezetet. Erre a feladatra akár érkezhetnek is új emberek és velük nyílván új stílus is” – tette hozzá.

Arra a kérdésre, forgatókönyv sincs-e egy esetleges államcsődre, Lázár János azt válaszolta, hogy Magyarország három évtizede az IMF tagja, mindig időben törlesztett, és ezután is fizetni fog.

Badarság! – reagált a Fidesz frakcióvezetője arra a felvetésre, hogy egyes vélemények szerint az „Orbán-Matolcsy-tandem” legalább egyik tagjának távozásával lenne visszaszerezhető a pénzpiac bizalma. „A pénzpiac pénzt akar, nem neveket. A pénzpiac döntsön a pénzéről, a választó pedig a képviselőkről. Ez a demokrácia és a gazdaság rendje, és semmi okunk feltételezni, hogy ezen változtatni kellene” – fogalmazott Lázár János.

Szavai szerint a Fidesz összetartására ma egyetlen ember képes: Orbán Viktor. „Nincs más integráló és vezetőképes személyiség, akit a párt jobb- és balszéle is elfogadna. 2014-nek egész biztosan vele futunk neki, és hiszem, hogy Orbán Viktor ma az egyik erőssége Magyarországnak” – fogalmazott a vezető kormánypárt politikusa.

(MTI)