A YouTube videómegosztóra felkerült videón egy férfi beszél egy számítógép képernyője előtt. A gépen az MSZP adatbázis-kezelőjének működését magyarázza valakinek. A magyarázatból kiderül: a szocialisták sokkal mélyebb és alaposabb adatbázist építettek ki az elmúlt közel tíz év alatt, mint amivel most a Fideszt vádolják.

A férfi elárulja: 2002-ben használták először a rendszert, amelyet Ron Werber „hozott el” nekik, s szerinte ezzel nyerték meg akkor a választást. A beszélő elárulja: már 2001 óta arra kérte az aktivistákat a párt, hogy gyűjtsék a szimpatizánsokról, támogatókról az adatokat. A választást megelőző kopogtatócédula-gyűjtések során az ezen szereplő adatokat rögzítették, s a központ nyilvános és titkos adatbázisokból mindenkihez telefonszámot is rendelt, így azokat is el tudták érni, akik egyébként maguktól nem közölték a számukat.

A férfi szerint a választások napján ezekből az adatokból dolgozva el kellett menni mindenkihez, vagy fel kellett őket hívni, s ha szükséges volt, el kellett vinni az embereket szavazni.

Az adatok egészen a szavazókörig lebontva tartalmazzák a párt támogatóinak listáját, de nemre, korra és másfajta szűrésre is alkalmas a szoftver. Nem csupán az MSZP-szimpatizánsokat, hanem a politikai ellenfeleik, kiváltképp a Fidesz politikusait, szimpatizánsait és aktivistáit is nyilvántartja az MSZP. Ezek az adatok is választókerületi bontásban, utca, házszám hozzárendelésével is rendelkezésére állnak a pártnak, de ha mindez nem elég, a Fidesz-támogatók családtagjairól is listát vezet a párt.

A férfi elárulja még: az elmúlt nyolc év összes választásáról rendelkezésükre állnak a kopogtatócédula-adatok, s így össze tudják hasonlítani, mennyivel bővült vagy csökkent a támogatói körük.

Mint ismert, Gyurcsány Ferenc ma úgy vélekedett, utalva a Kubatov Gábornak tulajdonított, szerdán nyilvánosságra került hangfelvételre: ha a felvétel hiteles, akkor olyan bűncselekményről van szó, amely a „Fidesz elnökségének tudtával, támogatásával, folytatólagosan valósult meg az elmúlt években”. Hozzátette: ha igaz, amit a pártigazgató elmond, akkor a magyar embereknek okuk van félni, mert az országot vezető politikusok egy része, a Fidesz vezető politikusai, nem magyarként tekintenek ránk, hanem „maguk- és magunkfajtára” osztják az embereket, úgy, ahogy ez eddig a radikális jobboldal köreiben volt közismert. „Az a párt, amely abba a gyanúba keveredik, hogy az elmúlt évei „ocsmány mocsokban” születtek, annak a párnak „jaj lesz a kormányzás” – Gyurcsány szerint, mert nem kérhet semmit a választóktól.

Az MSZP egyébként a Fidesz állítólagos listái miatt feljelentést tett Központi Nyomozó Főügyészségen is ismeretlen tettes ellen a választás rendje elleni bűncselekmény és személyes adatokkal való visszaélés miatt.

A videó megtekinthető itt: http://www.youtube.com/watch?v=xyDP_DOoazg

(MNO)