Ismét elszólta magát a baloldal volt miniszterelnök-jelöltje, az ATV Egyenes beszéd című műsorában szerdán. Márki-Zay Péter a jászberényi időközi önkormányzati választás kapcsán Budai Lóránt polgármester és a helyi „lokálpatrióta” egyesület támogatására szólította fel a híveit, mondván, hogy ezt a modellt ajánlja a 2024-es megmérettetésre minden településen, mert az embereknek szerinte elegük van a pártokból. A műsorvezető kérdésére, hogy „most ön adománygyűjtésre szólított fel?”, illetve, hogy miért nem az amerikai kampánypénzekből támogatják a jászberényi választási készülődést, Márki-Zay azt felelte:  

Hirdetés

És támogatjuk!

Az újabb kérdésre, hogy mennyivel segítik a jászberényi egyesület kampányát, a hódmezővásárhelyi polgármester szó szerint azt mondta: 

Mi szeretnénk, a gyűjtéssel együtt, mi ki fogjuk egészíteni a gyűjtést, de én egymillió forintot szeretnék összegyűjteni a jászberényieknek. Nyilván ennek egy kisebb része valószínűleg adományból a gyűjtés során összejön, a maradékot pedig ki fogjuk egészíteni egymillió forintra. Én azt gondolom, hogy nagyon sok más szervezet is támogatta a jászberényi kampányt, nagyon jól teszik. Remélem, hogy a pártok is támogatják, a pártok is gyűjtenek nekik.

Ezzel tehát Márki-Zay Péter elismerte, hogy a guruló dollárokból, amit még a tavalyi országgyűlési választások előtt kaptak az amerikai Action for Democracy nevű szervezet közvetítésével a tengeren túlról, most is támogatnak egy helyi választási kampányt, ezúttal Jászberényben.

Márki-Zay Péter, a Mindenki Magyarországa Mozgalom vezetője még kedden tett közzé egy bejegyzést a közösségi oldalán, amelyben a jászberényi időközi önkormányzati választás kampányának támogatására kér pénzt, illetve toborzott aktivistákat. A volt baloldali kormányfőjelölt úgy fogalmazott, a jászberényi választás Dávid harca Góliáttal szemben. Az erőviszonyok egyenlőtlenek, hiszen a fideszes hatalom emberei állnak szemben egy helyi lokálpatrióta csapattal.

Márki-Zay azt kéri a híveitől, hogy a Közösen Jászberényért Egyesület jelöltjeit segítsék akár aktivista munkával, akár anyagi támogatással. A posztban az MMM bankszámlaszámát adta meg, oda lehet utalni a pénzt.

A további részletekről a Magyar Nemzet honlapján olvashat.

Korábban írtuk