A Dani Gergely Általános Iskola épülete használhatatlanná vált. A Budakeszi Kultúra Alapítvány gyűjtést szervez, hogy az ottani magyar közösség gyors segítséget kapjon az oktatás folytatásához.

Gyimesbükk egyetlen teljesen magyar nyelvű iskolájában 122 diák tanult, s az épületben több mint ötven óvodásnak is helyet biztosítottak. Az alig egy éve befejezett, teljes körű felújítás keretében új nyílászárókat építettek be, új tető került az iskolára.

A tüzet a szigetelés nélküli, túlmelegedett kémény okozta. Az iskolai és óvodai berendezéseket a helybéliek lovas kocsikkal mentették át biztonságos helyre. Az óvodásokat a Böjte Csaba vezette Szent Ferenc Alapítvány gyimesbükki háza fogadta be, az iskolások számára részben a római katolikus plébánián, részben a vasútállomás melletti, korábban kórházi részlegként működő épületben folytatódik az oktatás.

A Budakeszi Kultúra Alapítvány segítséget kér a lángok martalékává vált gyimesbükki Dani Gergely Általános Iskola és Óvoda gyors helyreállításához. Kérjük, hogy adományaikat az alapítvány 11742348-20016210 számú alszámlájára gyimesbükki magyar iskola megjegyzéssel küldjék el.