Fotó: Vermes Tibor/Demokrata
Hirdetés

Kárpátalja legtávolabbi magyarlakta településén 30 kisiskolás kapott iskolatáskákat és tanszereket, köztük színes ceruzákat, füzeteket, zsírkrétákat. A Karitász Kőrösmezőn, Rahón, Nagybocskón és Técsőn a magyar iskoláknak és óvodáknak átadta azokat a focilabdákat is, amelyeket Fülöp Attila szociális államtitkár küldött a gyermekeknek és melyeket megváltozott munkaképességű dolgozók készítettek. A Karitász elsősorban Kárpátalja legtávolabbi, legnehezebben megközelíthető településeire juttatja el adományait a tanévkezdésre.

A Katolikus Karitász Legyen öröm az iskolakezdés! címmel indított segélyakciót, amelynek célja, hogy országos összefogás során mintegy 6000 gyermeknek segíthessenek az iskolakezdés első napjaiban. 

A Karitász segélyakciójával nem csupán az eszközök beszerzését segíti, de az önkéntesek személyes jelenlétével, a tanévközben való folyamatos kapcsolattartással egész tanév során biztonságot adnak a családoknak, és szükség szerint segítik őket a mindennapi terhek könnyítésében.

A akcióhoz szeptermber 15-ig lehet csatlakozni. Az 1356-os telefonszámon az adományozók 500 forinttal támogathatják a nehéz helyzetben lévő családok gyermekeinek beiskolázását.