Fotó: uzsoki.hu
Tiborcz István
Hirdetés

Az adományból többek között két ultramodern lélegeztetőgépet vásárol az egészségügyi intézmény. Az erről szóló szerződést március 18-án írta alá Dr. Ficzere Andrea, az Uzsoki kórház főigazgatója és Tiborcz István, a BDPST Group igazgatósági tagja, tulajdonosa.

– Az adománynak köszönhetően elkezdtük két új lélegeztetőgép beszerzését, reményeink szerint heteken belül be is tudjuk üzemelni őket, ami a jelenlegi helyzetben tovább növeli az ellátás biztonságát, és életek megmentését teszi lehetővé – idézi a kórház honlapja Dr. Ficzere Andreát, a az intézmény főigazgatóját.

Fotó: Vermes Tibor/Demokrata

A Philips Trilogy Evo típusú, párásítóval ellátott lélegeztetőgépek invazív és nem invazív lélegeztetéshez nyújtanak biztos hátteret számos felnőtt és gyermek páciens számára. 

– A jelenlegi helyzetben összefogásra van szükség, hogy mindenki a saját eszközeivel segítse a járvány elleni küzdelmet. A BDPST Group részéről ennek egyik első lépése az Uzsoki Utcai Kórház számára nyújtott támogatás – mondta Tiborcz István, a BDPST Group többségi tulajdonosa.

Az Uzsoki honlapja felidézi: nem előzmény nélküli, hogy a BDPST Group egészségügyi intézményt támogat. A társaság tavaly nyáron mintegy 34 millió forintos adományt nyújtott a Bókay Gyermekklinikáért Közhasznú Alapítványnak, amelyből a Semmelweis Egyetem I. sz. Bókay Gyermekklinika számára egy életmentő Extrakorporeális Membrán Oxigenizáció (ECMO – műtüdő) berendezést vásároltak. A készülék segítségével intenzív osztályos ellátást igénylő súlyos tüdőbetegségben vagy szívbetegségben szenvedő újszülöttek, csecsemők, gyermekek szervpótló kezelését tudják elvégezni a gyerekklinikán. A berendezésnek köszönhetően várhatóan évi tíz-tizenöt, súlyos állapotú újszülött és gyermek életét mentheti meg a Semmelweis Egyetem I.Sz. Gyermekgyógyászati Klinika.