Hirdetés

A közleményben kiemelték: a most induló kampány célja, hogy felhívja a figyelmet a V4 országok, Magyarország, Csehország, Szlovákia és Lengyelország kulturális, természeti és gazdasági értékeire, Közép-Európa rendkívüli örökségére és hagyományaira.

Felhívták a figyelmet arra, hogy a 2021-22-es V4 elnökségi év során a szakpolitikai és diplomáciai programok mellett az ügynökség számos érdekességgel készül a nagyközönség számára. Többek között koncertek, képzőművészeti, valamint design és divat események várnak minden korosztályt az őszi kulturális szezonban – tették hozzá.

A programokról az érdeklődők a folyamatosan frissülő v4elnokseg.hu weboldalon tájékozódhatnak, ahol megismerkedhetnek a Visegrádi Csoport turisztikai kincseivel, az együttműködés történelmével és az elnökségi év kiemelt céljaival is – jelezte a MTÜ.

A turisztikai szervezet emlékeztetett arra, hogy Magyarországot, Lengyelországot, Csehországot és Szlovákiát közös múlt, kultúra, értékrend, valamint bizalom és barátság köti össze, erre épül a sokoldalú Visegrádi Együttműködés. Az idén 30 éves Visegrádi Csoport megalakulása óta hatékonyan képviseli a közös, regionális érdekeket, 2004 óta az Európai Unió keretei között is – tették hozzá.

Korábban írtuk

A Visegrádi Együttműködést évente más-más ország elnöksége koordinálja: 2021. július 1. és 2022. június 30. között Magyarország hatodik alkalommal látja el ezt a feladatot – idézték fel. Az elnökségi év júliusban vette kezdetét, melynek mottója: „V4 – Indítsuk újra Európát” – fűzték hozzá.