A gyilkosság szerdára virradó éjjel, éjfél körül történt a balatoni községben. A rendészeti szakközépiskolás társával közúti ellenőrzést tartó 29 éves rendőr főtörzsőrmester egy Ford kisautót állított meg. Ekkor – feltehetően egy másik autóból – valaki több lövést adott le az autóra és a rendőrre.

A főtörzsőrmestert és az autó egyik utasát, egy 19 éves fiatalembert halálos lövés érte. Az autóban ülők közül megsérült még egy 25 éves fiatalember. A gépkocsi másik három utasát előállították, kihallgatásuk még a reggeli órákban is tartott.

Az autót, melyből a feltételezés szerint a gyilkos lövéseket leadták, nagy erőkkel kezdték keresni a rendőrök. Alsóörs környékén lezárták az utakat, szigorú ellenőrzésnek vetnek alá minden járművet. Az esettel kapcsolatban a Központi Nyomozó Főügyészség folytat nyomozást.

Bényi Mónika, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője szerda reggel elmondta, hogy a rendőrt közúti ellenőrzés közben érte a lövés, de egyelőre nem tudni, pontosan ki lőtte le és milyen körülmények között dördültek a lövések. Az eddigi adatok szerint a kocsiban öt ember ült, közülük egy meghalt és egy megsebesült. Őt súlyos sérülésekkel vitte a mentő kórházba, Veszprémbe. A másik három embert elfogták, kihallgatásuk jelenleg is tart, annak eredményeként derülhet ki, hogy ebből a társaságból lőtt valaki, vagy az utcáról, esetleg egy másik kocsiból jöttek a lövések.

A településen tart még a helyszínelés, a nyomrögzítés és adatgyűjtés, illetve működnek az ellenőrző-áteresztő pontok is.

Az ügyben a Központi Nyomozó Főügyészség folytatja le a további vizsgálatokat.

(HavariaPress, hírTV, FH)