Orbán István először jelent meg a tatai városházán azóta, hogy tavaly ősszel előzetes letartóztatásba helyezték. A gyanú szerint az edzőtábor volt igazgatója az olimpiai szobor építésekor negyedmillió forintot kért a kivitelezőktől, a klímaszerelőktől pedig épülő házába ingyen légkondicionálót azért, hogy ők kaphassák az edzőtáborban a megbízást. Azt mondta nekik, ha nem fizetnek, élni fog garanciaérvényesítési jogával a vállalkozók kárára. A büfé üzemeltetőjének pedig megmondta, kik fogyaszthatnak ingyen, és ha azt a tulajdonos megtagadja, másik cégnek adja át az üzemeltetést.

„Családom egyöntetű és rendkívül nyomatékos kérése miatt úgy döntöttem, hogy bejelentem önkormányzati képviselői mandátumomról történő lemondásomat, egyben szeretném önöket tájékoztatni arról, hogy családom nehéz anyagi helyzetbe kerülése ellenére a munkaképességben való akadályoztatásom óta részemre átutalt képviselői tiszteletdíjamat nem kívánom felhasználni” – közölte Orbán István, a tatai edzőtábor egykori igazgatója.

Orbán István ellen közben 8 napon túl gyógyuló, személyi sérüléssel járó közlekedési baleset okozása miatt is eljárás indult. Tavaly nyáron az edzőtábor területén karambolozott, majd a rendőrség értesítése nélkül elmenekült a helyszínről. A szocialistáknak 30 napjuk van, hogy megtalálják Orbán István utódját.

(hírTV)