Hirdetés

A főpolgármester azt írta: csütörtök este kapta meg Dorosz Dávid lemondó levelét, aki úgy döntött, hogy „a pozíció és tisztség helyett a munkát választja”, a Párbeszédet, illetve a közös ellenzéket segítve kizárólag a kormányváltásért dolgozik. (Karácsony szavai úgy is értelmezhetők: Dorosz eddig nem dolgozott, csak pozícióban volt – a szerk.) Dorosz Dávid közösségi oldalán közzétett levelében úgy fogalmazott: számítottak rá, hogy a kormány „gátolni, akadályozni fogja, hogy Budapest a választott útján fejlődhessen”, de az elmúlt egy év alapján a kormány „nem csak gáncsol, de a kivéreztetés és ellehetetlenítés politikáját folytatja” velük szemben.

Szerinte az elmúlt egy év tanulsága egyértelmű: világossá vált, hogy a kormányzati bosszúpolitikára a válasz a 2022-es kormányváltás lehet csak, „ha Orbán Viktor 2022 után is marad, arra rámehet az önkormányzatiság demokratikus eszménye, rámehet Budapest zöld és igazságos jövője”.

Közölte: pártja felkérte, hogy újonnan megválasztott elnökségi tagként legyen az országgyűlési választási felkészülés vezetője. Ezért úgy döntött, hogy a kormányváltást előkészítő közös ellenzéki programra és kampányra összpontosítja minden energiáját. Karácsony Gergely közölte: elfogadta a lemondást, és köszönetet mondott Dorosz Dávid munkájáért, akinek vezetésével a klímavédelem tucatnyi városházi munkatárs addigi „földalatti” munkájából központi üggyé vált.

A hírre Kocsis Máté, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője is reagált. Azt írta: „Átvezényelték a külföldi ügynököt. Így viszont izgalmas év elé néz.”

Átvezényelték a külföldi ügynököt. Így viszont izgalmas év elé néz.

Posted by Kocsis Máté on Thursday, November 19, 2020
Korábban írtuk