Fotó: shutterstock. Készítette: martinbertrand.fr
Hirdetés

A potenciális szövetségesekkel való tárgyalások közepette a Magyar Nemzet Dominik Tarczyńskit, a Jog és Igazságosság (PiS) európai parlamenti képviselőjét kérdezte a Fidesz és a Néppárt szakításáról és annak következményeiről.

– Meglátjuk mi történik majd, de a magam részéről nagyon is remélem, hogy a Fidesz az Európai Konzervatívok és Reformerek (ECR) soraiban köt ki. Csodás lenne! A lényeg, hogy mi a jobboldalon fogjunk össze, legyünk egységben – vélekedett a lapnak nyilatkozva a lengyel kormánypárti képviselő, arról is szólva: bármit is mondanak, az Európai Néppártot szükségszerűen gyengíteni fogja a magyar lépés, hiszen „a kevesebb EP-képviselő kevesebb szavazatot is jelent”, márpedig a Fidesz esetében nagy méretű delegációról van szó.

– Véleményem szerint bőven itt volt az ideje a néppárt elhagyásának – tette hozzá Dominik Tarczyński, aki „természetesen” hallott Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnökének friss írásáról, amelyben az európai demokratikus jobboldal immár EPP nélküli felépítését is kilátásba helyezte.

– Ebben a tervben rejlik a jövőnk. Ahogy már mondtam, nincs alternatív megoldás: az európai jobboldalnak össze kell tartania, egyszerűen nincs más választásunk – húzta alá.

Korábban írtuk

A teljes cikket IDE kattintva olvashatják a Magyar Nemzet oldalán.