A balliberális oldal helyzetéről, életben maradási esélyeiről vitatkoztak az ECHO TV Angard című műsorának vendégei, miután múlt vasárnap két időközi önkormányzati választáson is csúfos vereséget szenvedett és maradt alul az ellenzék által támogatott jelölt a Fidesz indulójával szemben. A pást baloldalán Böcskei Balázs és Tóth Csaba, a jobboldalon pedig Gajdics Ottó és Mráz Ágoston Sámuel. 

Fotó: Echo TV

Fotó: Echo TV

Még Böcskei Balázs politikai elemző sem látja, hogy történne bármi pozitív elmozdulás az ellenzéki pártoknál, még ötletelés szintjén sem. Bár a kampánynak vége, az ellenzéki politizálás ugyanazzal a depresszióval folytatódik tovább. 

Gajdics Ottó a Magyar Idők főszerkesztője azt javasolta a balliberális oldalnak, kevesebb hőbörgéssel és sárdobálással sokkal előrébb tartanának. 

Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Csoport ügyvezetője szerint a Fidesz győzelme abban rejlik, amit előtte Gajdics Ottó is megfogalmazott. 

Tóth Csaba a Republikon Intézet stratégiai igazgatója is belátta, a balliberális oldalnak érdemes volna eltanulni Orbán Viktortól és a Fidesztől, hogy következetesen kiálljon az álláspontja mellett és ne taktikai megfontolásból támogasson percekig egy-egy ügyet. Véleménye szerint az ellenzéki oldalon is lenne potenciális téma.

A teljes adás:

Echo TV