A Fidesz-KDNP frakció szerint a végkifejlet szempontjából az sem lehet véletlen, hogy a javaslatoknak „még örülő” pénzügyi bizottság egyik tagja az MSZP-s jelölt kampányfőnöke is egyben.

A helyi MDF támogatásával megerősödött MSZP már a napirendről is levetette azt a javaslatot, melyet Gárday Balázs, a Fidesz-KDNP képviselőjelöltje nyújtott be. Mint ismert, Takács József, a körzet MSZP frakcióban dolgozó egyéni képviselőjét a rendőrség szerint szintén MSZP-s frakciótársa felbujtásából januárban meggyilkolták.

A körzetben sok probléma vár megoldásra, melyeket már az ajánló cédulák gyűjtésekor érzékeltünk. Ezek közül is jó néhány olyan akad, aminek megoldásához különösebben sok pénz sem szükséges. Mivel a körzetnek ma még nincs egyéni képviselője, az egyébként megoldható problémákat még hosszú hónapokig hanyagolta volna az önkormányzat, amit viszont én szeretnék elkerülni – mondta el lapunknak Gárday Balázs, a körzet Fidesz-KDNP-s képviselőjelöltje, a javaslatok benyújtója.

Az önkormányzat pénzügyi bizottságában mindez még nem is okozott különösebb problémát, hiszen Gárday Balázs javaslatait akkor és ott még az MSZP-s bizottsági tagok is egyöntetűen támogatták. A meglepetés a későbbi bizottsági üléseken, majd a testületi ülésen történt, ahol már napirendre sem engedték a javaslatokat, melyek egyike a helyi kiserdő megtisztítása volt.

„Körzetünket járva, közös beszélgetéseink alkalmával számos lakótársam jelezte, hogy ideje lenne tenni valamit a Kiserdő tisztaságáért. Valóban sokunk számára nyújthatna kikapcsolódási lehetőséget ez a „zöld sziget”, hiszen közvetlenül a sétányok mellett található. Felkereshetnék a családosok, a sportolni vágyók vagy akár a kutyasétáltatók is.”

Ezeket a sorokat már a körzet MSZP-s képviselőjelöltje írta hirdetésében. Hirdetése egy nappal az után jelent meg a helyi Csepel újságban, hogy az önkormányzat képviselő-testülete – élén az MSZP-vel – ugyanezt a javaslatot nem engedte tárgyalni.

Számomra nem kérdés, hogyan lett a kiserdő megtisztítása kiutált, gonosz fideszes ármányból szocialista csodává – avat be a kulisszatitkokban Németh Szilárd, a Fidesz-KDNP frakció csepeli vezetője. A pénzügyi bizottságban egészen véletlenül éppen az a Borka-Szász Tamás is helyet foglal, aki jelenleg az MSZP-s jelölt kampányfőnöke is egyben. A javaslatunkat szemtől szemben nem szavazhatták le. Inkább levették a testületi ülés napirendjéről. Mivel a többséget Csepelen az MSZP adja, ennek sikerében annyira biztosak voltak, hogy menet közben már fel is adták a Csepel újságba a napirendről levett fideszes javaslat MSZP-s átiratát – mondta el lapunknak Németh Szilárd.

A Csepel.info úgy tudja, a Fidesz-KDNP frakció még a javaslat leszavazásának napján úgy döntött, hogy ha nem megy kérésre, akkor maguk veszik kézbe a kiserdő megtisztításának ügyét. Az MSZP hirdetése – ugyanezzel – egy nappal később jelent meg a Csepel újságban.

Jelenleg tehát úgy áll a dolog, hogy március 28-án, szombaton többedmagával a Fidesz-KDNP és az MSZP jelöltje is nekiáll a kiserdő megtisztításának. Ha lehet valamit jól megfogalmazni, akkor ebben mindenképp a fideszes jelölté a piros pont, aki így hirdette meg akciójukat: „Dolgozzanak végre a politikusok is! Takarítsuk ki az Akácfa utcai Kiserdőt!”

A Csepel.info úgy tudja, hogy az érintett kiserdő megtisztításhoz édeskevés lesz az egy nap, a cél szempontjából, a terület (és a szemét) nagysága miatt sokkal jobb lett volna elfogadni az eredeti ellenzéki javaslatot. Ahhoz viszont kétség nem fér, hogy a kiserdő megóvásához komoly munka kell, jelenleg ugyanis – éppen az MSZP „jóvoltából” – könnyen elképzelhető, hogy a takarítás csak a felparcellázáshoz érkező munkások és favágók munkáját könnyíti majd meg.

(Csepel.info)