Hirdetés

Azt írták, hogy a férfi múlt szombaton egy kisbusszal érkezett meg Ásotthalom környékére, ahol egy előre megbeszélt helyen 36 külföldi állampolgárt vett fel a járműbe. Az utasok korábban illegálisan léptek Magyarország területére, a sofőr pedig Ausztria felé akarta szállítani őket. A rendőrség az M7-es autópályán ellenőrizte a járművet, ekkor találták meg a külföldieket.

A férfi ellen a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság államhatár átlépéséhez több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette miatt indított nyomozást. Mivel a gyanúsítottnak nincs magyarországi lakcíme és tartózkodási engedélye, az ügyészi indítvány szerint feltehető, hogy szabadlábon hagyása esetén megszökne vagy elrejtőzne, megnehezíthetné a bizonyítást, így a nyomozás érdekei csak a letartóztatásával biztosíthatók.

A Budakörnyéki Járásbíróság bírója meghallgatta a gyanúsítottat és az ügyészi indítvánnyal egyetértve elrendelte a letartóztatását az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során meghozandó határozatáig, de legfeljebb 2021. január 8-ig. A döntést az ügyész tudomásul vette, a terhelt és védője fellebbezett az ellen, így a végzés nem végleges, de végrehajtható – áll a közleményben.

Korábban írtuk