Hirdetés

„Eddig bírták a kritikát a sajtószabadság és véleménynyilvánítás állítólagos élharcosai a 444-nél: letiltottak a Facebook-oldalukról, nem tudok többet kommentelni” – írta közösségi oldalán Deák Dániel.

A XXI. Század Intézet vezető elemzője két valószínű indokot hozott fel a tiltásra:

  • A Békement előtt Deák Dániel azt írta: „Soros György egyik magyarországi propagandalapja, a 444 már elkezdte építeni azt a narratívát, hogy csak azért vannak sokan a Békemeneten, mert busszal hozzák az embereket.”
  • „De ez is rosszul jöhetett a hamis narratívát felfestő 444-nek: rávilágítottam, hogy miközben rendre arról írnak, hogy a nagy diktatúrában szörnyű helyzetben vannak az ellenzéki újságírók, már szabályosan nyomorognak, Miklósi Gábor 444-es propagandista egy 133 ezer forintos kabátban szomorkodott a tömeg láttán a Békemeneten”

– írta a politológus. Deák Dániel levélben kérdezte a portált tiltásának okáról, azonban nem kapott őszinte választ. „Természetesen nem kaptam gerinces, őszinte választ, hanem linkként elküldték nekem Rick Astley Never gonna give you up (Sosem mondok le rólad) című számát” – írta a XXI. Század Intézet vezető elemzője közösségi oldalán.

Korábban írtuk