Szávay István jobbikos frakcióvezető-helyettes hallható azon a botrányos hangfelvételen, amelyet a HírTV hozott nyilvánosságra.

Fotó: MTI/Máthé Zoltán, szerk.

Fotó: MTI/Máthé Zoltán

A csatorna szerint a felvétel, amelyen Szávay egy másik férfival beszélget, a Jobbik májusi kongresszusán készült.

X: – Mit csináltál Pista?

Szávay István: – Leütöttem egy nőt.

Később így folytatódik a beszélgetés:

Szávay István: – Beszólt, hogy náci bűz van. Én meg leütöttem, hogy büdös zsidó. Pakk! (…) Egy ilyen igazi, ilyen kampós orrú rohadék volt.

(…)

X: – Orrba gyűrted?

Szávay István: – A heftijét elferdítettem egy kicsit.

A Jobbik radikális szárnyához sorolt Szávay amellett, hogy a képviselőcsoport frakcióvezető-helyettese, a párt Nemzetpolitikai Kabinetjének elnöke, emellett nemrégiben őt választották az újjáalakult zuglói alapszervezet vezetőjévé is.

A felvétel itt hallgatható meg.

Frissítés:

Szávay István délután közzétett Facebook-bejegyzésében elismerte, hogy ő hallható a HírTV által közzétett felvételen és valóban „minősíthetetlen stílusban” beszélt, de állítja, „az elhangzottak jól hallhatóan egy rendkívül durva és ízléstelen vicc tárgyát képezték, ami természetesen nem igaz: tettlegességre nem került sor, ez nyilván túlzás volt”.

A szó szerinti bejegyzés:

„Megütöttem-e egy nőt? Nem! 
Minősíthetetlen stílusban beszéltem-e? Igen!
Idén májusban egy belvárosi klubban durva inzultus ért, ahol egy hölgy belém kötött, velem és a társaságomban lévőkkel szemben agresszívan, fenyegetően lépett fel, mondván, hogy náciknak semmi keresnivalójuk egy liberális szórakozóhelyen. Az esetet rendkívül megalázónak találtam, de mégis jobbnak láttam távozni. A történet másnap szóba került egy baráti társaságban, ennek egy jól hallhatóan megvágott felvétele került ma nyilvánosságra.
Szeretném leszögezni, hogy az elhangzottak jól hallhatóan egy rendkívül durva és ízléstelen vicc tárgyát képezték, ami természetesen nem igaz: tettlegességre nem került sor, ez nyilván túlzás volt, amit a beszélgetés során később magam is egyértelművé tettem. A felháborodásom szülte sértő hangnemért és jelzőkért elnézést kérek mindazoktól, akikben ez joggal felháborodást kelt. A nők elleni erőszakot határozottan elítélem: soha nem ütöttem meg és soha nem ütnék meg nőt.”

Megütöttem-e egy nőt? Nem! Minősíthetetlen stílusban beszéltem-e? Igen!Idén májusban egy belvárosi klubban durva…

Gepostet von Szávay István am Mittwoch, 28. November 2018