A köztisztasági vállalat kettős politikai irányításáról, Hagyó Miklós szocialista főpolgármester-helyettes és Mesterházy Ernő, Demszky Gábor főtanácsadója utasításairól még februárban tett vallomást a cég vezérigazgatója. Bielek Péter azt mondta: előre közölték vele a közbeszerzések nyerteseinek nevét, majd rájuk kellett szabni a kiírásokat.

A szocialista felügyelőbizottsági elnök állítása szerint, nem tudott a vállalatnál zajló törvénytelenségekről. Szaniszló Sándor úgy látja: a szocialistákat nem, a vezérigazgatót viszont felelősség terheli az ügyek miatt.

A szocialisták fővárosi frakcióvezetője nem válaszolt arra a kérdésre: kihez juthatott 70 millió forint a közterület-fenntartó egyik beruházásából. Bielek Péter vezérigazgató vallomása szerint a pusztazámori hulladéklerakóban keletkező gáz összegyűjtésére és hasznosítására kiírt pályázaton nyertes cég a közbeszerzés második ütemében ezzel az összeggel emelte meg árajánlatát, a pénzt Bielek feltételezése szerint visszajuttatták a városházára. Az MSZP-s Steiner Pál azt állítja: semmiről nem tudott.

(hírTV)