Hirdetés

Levelet írt a Budavári Lakosok Szövetsége (BLSZ) a Deutsche Welle-nek, amelyben tiltakoznak a német közszolgálati médium március 6-án megjelent riportja ellen – írta meg a Mandiner. A műsorban a német médium V. Naszályi Márta, az I. kerület párbeszédes polgármestere és Ungváry Krisztián történész közreműködésével egyértelműen kimondja, hogy a budai Vár és és a Kossuth tér felújítása a magyar kormány szélsőséges nacionalizmusát bizonyítja, a zsidók pedig újra félnek Magyarországon.

A levélben a BLSZ tagjai felháborodásuknak adnak hangot a német médium propagandaműsorának tartalmával és azzal kapcsolatban, hogy „egy olyan ország közszolgálati médiája készít és tesz közzé a budai Vár rekonstrukciós munkálatait hamis színben feltüntető riportot, amely a II. világháború kirobbanásáért és a rombolásokért nagyrészt felelős”.

A BLSZ arra is felhívja a figyelmet, hogy teljességgel alaptalan megállapítás, hogy zsidóüldözés lenne hazánkban, hangsúlyozva, hogy zsidó honfitársaink békében és biztonságban élhetnek Magyarországon.

A teljes cikk a csatolt levéllel együtt elolvasható a Mandiner oldalán, IDE KATTINTVA.

Korábban írtuk