A Leány, Anya, Gyerek Alapítvány (Lea) családok átmeneti otthonának megsegítésére kezdett adománygyűjtésbe a Fiatal Családosok Klubja, a Ficsak 11 Alapítvány, valamint csaknem harminc család- és civilszervezet azért, hogy a bántalmazás elől menekülni kényszerülő édesanyák gyermekeikkel biztonságot nyújtó menedékre leljenek – közölték.

Hirdetés

Az intézmény tizenöt éve segíti a nehéz szociális körülmények közül érkező fiatal édesanyákat, akiknek a többsége súlyos bántalmazások, életveszélyes fenyegetések elől menekülve keresi fel az otthont. A családszervezetek adventi gyűjtésük teljes bevételét egy új családi otthon kialakítására szánják, amelyet mintegy kétszáz adományozó valamivel több mint kétmillió forinttal támogatott – ismertették.

Az akció fővédnöke idén is Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége volt, aki lányával, Áder Júliával koszorúkat, kopogtatókat és asztaldíszeket készített, ezzel járulva hozzá a gyűjtés sikeréhez. A díszek eladásából származó bevétel több mint 350 ezer forint volt. A Ringató eseménysorozat szervezői pedig élő, online jótékonysági koncertet rendeztek, amelynek résztvevői tetszőleges összeggel tudtak hozzájárulni az adománygyűjtéshez.

Korábban írtuk