Fotó: Facebook, képernyőfotó
Hirdetés

A Liberálisok szerint „hazánk nemzetközi megítélésének már így is elég sokat ártott a Fidesz politikája. Orbán Viktor most azzal tetézi a bajt, hogy a szélsőjobboldali populizmus európai vezérével, Matteo Salvinivel szövetkezik.”

„A Liberálisok elutasítják Salvini kirekesztő, gyűlöletkeltő, Európa-ellenes politikáját. Az olasz belügyminiszter közéleti szerepvállalása a fasiszta hagyományokat idézi. Salvini azzal vált hírhedté a kontinensen, hogy a háború és mészárlás elől hajóval menekülő embereket nem engedte kikötni Olaszországban. A szélsőséges politikus a földig rombolná a romatelepeket, és abszurd, züllött gondolatnak tartja, hogy meleg párok is gyermeket neveljenek.”

– teszik hozzá. Ám itt nem állnak meg. Gréczy Zsoltnak az orosz, a Magyar Liberális Pártnak pedig az amerikai elnök jutott eszébe a mai események kapcsán:

„Úgy tűnik, Orbán Viktor eldöntötte, hogy szakít az Európai Néppárttal, és a demokratikus értékek tiszteletben tartása helyett szélsőséges szövetségeseket választ. Mindezt tetézi, hogy Orbán Viktor május 13-án Donald Trumppal, az Egyesült Államok elnökével is tárgyal. Az illiberális Fidesz-kormány hazánk kettészakítása után most azon fáradozik, hogy a nemzetközi porondon ugyanezt tegye népekkel és politikai irányzatokkal.”

„A Liberálisok elítélik Salvini és Orbán gyűlöletkeltésre és megosztásra építő politikáját. Ez a találkozó tovább rontja Magyarország megítélését, és még jobban elszigeteli hazánkat az európai közösségben” – zárják velős gondolataikat.