Nem vagyunk nyulak – reagált a családvédelmi akciótervről szóló törvénymódosítás elfogadására a Magyar Liberális Párt. 

Fotó: MTI, archív, szerk. 

A Fidesz aszerint tesz különbséget a nők között, hogy ki hány gyermeket vállal – kezdődik a kis párt közleménye.

Az Orbán-kormány pont azokról nem gondoskodik, akiknek a legnagyobb segítségre lenne szükségük. A javaslat hátrányosan különbözteti meg az egy és kétgyermekes szülőket, akik egyedül nevelik gyermeküket – panaszolják Fodor Gáborék.

Bősz Anett, a Liberálisok országgyűlési képviselője azért nem szavazta meg a családvédelmi akciótervről szóló törvénymódosító javaslatot, mert szerintünk minden gyermek és minden szülő ugyanannyit ér, a családok védelmét pedig nem lehet néhány milliós hitellel letudni – írják.

Ha az Orbán-kormány valóban a családokat akarja megóvni, akkor olyan törvényeket hozzon, amely segít felszámolni a nők hátrányos megkülönböztetését, megvédi az asszonyokat és gyermekeiket a családon belüli erőszaktól, segít bevonni az apákat a gyermeknevelésbe, és támogatja a nőket abban, hogy visszatérhessenek a munkaerőpiacra a szülést követően. Olyan törvények kellenek, amelyek biztosítják az emberhez méltó kórházi ellátást az anyák és gyermekeik számára. Amelyek biztosítják a nők egyenjogúságát a munkaerőpiacon – fogalmaznak.

Ma Magyarországon a gyermekvállalás szegénységi kockázat és jogfosztás a nők számára. Ezen kellene változtatni, hiszen a rendszerváltás óta nem született olyan kevés gyermek, mint a Fidesz alatt. És ezen a „családvédelmi törvény” sem fog segíteni, amely nem más, mint egy álságos és igazságtalan ingatlanhitelezési program – fröcsögi a pártocska.