2009-es Haydn-maraton nyomdokaiba lépve, május 22-én, a Hungarofest Nonprofit Kft. KLASSZ Zenei Iroda szervezésében megvalósuló Liszt-maraton minden korosztály számára tartogat érdekességeket és izgalmakat. Délelőtt 10 órától egészen este 11-ig, a Millenáris egész területén (Teátrum, Fogadó és Szabadtéri színpad) válogathatnak a programok közül mindazok, akik közösen ünnepelnék a Liszt emlékévet. A gyerekeknek szóló programokat a Csillagszemű Táncegyüttes Liszt műveinek cigányzenei és népzenei alapjaira épülő, mozgalmas előadása nyitja meg egy rendhagyó Csoki koncert formájában. Eközben, a programokat egész nap kísérve, kézműves foglalkozások, arcfestés és gasztronómiai kavalkád is várja a látogatókat. A Mesőke Ez nem álom… ez mese című mesejáték, valamint Mocsári Károly és Kerek Erzsébet négykezes zongora koncertje Tom és Jerry világát megidézve szintén a legkisebb látogatókhoz szól majd.

A rendezvény házigazdája Novák Péter lesz, aki interaktív elemekben gazdag felszabadult és vidám napot ígér a Millenárisra látogatóknak.

Délután már az idősebb korosztály is megtalálhatja a neki tetsző programot, többek közt – a Goethe Intézet támogatásával megvalósuló – Igor Levit zongoraművész koncertjében, vagy a Bartók Rádió – élőben, a helyszínről jelentkező – Zenebeszéd című műsorában. A műsor vendége a Concerto Budapest és Mocsári Károly, műsorvezetője Batta András, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem rektora. A délutáni programok ezzel nem érnek véget, hisz 16 órás kezdettel a Fogadóban hallható lesz Hegedűs Endre hangversenye, amelyet a Weiner-Szász Kamaraszimfonikusok Végig a kanyargó Duna mentén című műsora követ a szabadtéri színpadon. A szabadtéri színpad programjait az MR1 Kossuth Rádió élőben jelentkező Esti séta című műsora zárja, amelynek keretében a közönség soraiból jelentkező bátor zenekedvelők egy eredeti, Liszt által lejegyzett zongoraátirat kottájából játszhatnak.

Minden kétséget kizáróan a nap szenzációja az a két crossover koncert lesz, amelyben egymástól távoli műfajok ötvözete elevenedik meg a színpadon: a Concerto Budapest a Muzsikás együttes, Mocsári Károly zongoraművész, valamint Balogh Kálmán cimbalomművész közreműködésével lép színpadra, míg az est méltó lezárásának a hatalmas népszerűségnek örvendő Budapest Bár és a világhírű Liszt Ferenc Kamarazenekar közös koncertje ígérkezik. Mindkét koncertet rögzíti az MR3 Bartók Rádió és a Magyar Televízió.

A program a két esti koncert kivételével ingyenes, a két crossover koncertre a jegyek már elővételben kaphatók a www.ticketportal.hu-n, a Ticketportal jegyértékesítő hálózatában és a Millenáris jegypénztárában.

A nap eseményeiről további információ: www.liszt-2011.hu