Csak közösen sikerülhet meggyógyítanunk az országot! #onlinesajtótájékoztató #vigyázzunkegymásra

Gepostet von Kendernay János am Dienstag, 31. März 2020
Hirdetés

Kendernay János kedden online sajtótájékoztatón értékelte, hogy az Országgyűlés kormánypárti többsége hétfőn megszavazta a koronavírus elleni védekezésről szóló törvényt.

„Páratlan ez a helyzet a magyar történelemben” – mondta az ellenzéki politikus, aki szerint Európában nincs más olyan nemzeti parlament, amely lemondott volna időkorlát nélkül arról a jogáról és felelősségéről, amire a választópolgárok felhatalmazták a megválasztott képviselőiket.

A kétharmados Országgyűlés lemondott arról, hogy akár nehéz helyzetben is gyakorolják a demokrácia szabályait, biztosítsák a kormány kontrollját – fogalmazott.

Szerinte a kormánynak nem csak ellenzékre nincs szüksége, de saját frakciójára sincs, az elfogadott jogszabály pedig „fricska Orbán saját népének a patkóban”.

Kendernay János hozzátette: az ellenzéki pártok konszenzusra törekedtek, de arra nem volt fogadókészség. Korlátlan idejű felhatalmazás demokráciában nem jár senkinek – jelentette ki, megjegyezte ugyanakkor, hogy az LMP továbbra is javaslatokkal segíti a válságkezelést. Ezek között hangsúlyosan szólt a betegség széles körű tesztelésének szükségességéről.

Jelen helyzetben a szolidaritás az egyetlen támasz, „csak közösen sikerül meggyógyítanunk az országot” – zárta szavait.