Fotó: MTI/Máthé Zoltán, archív, szerk.
Kendernay János, az LMP társ nélküli társelnöke
Hirdetés

„Nincs víziója, segítő kezet sem tud és nem is akar nyújtani nemzetének”

– írta közleményében a párt Orbán Viktor beszédére reagálva. Kendernay János pedig a klímaváltozással kapcsolatban a budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta: várták, hogy a miniszterelnök szól majd erről a magyarok létét is súlyosan befolyásoló problémáról, de ő nem kívánt rá megoldást nyújtani, programot felvázolni.

Az ellenzéki politikus szerint ez azt bizonyítja, hogy a miniszterelnök fél a jövő kihívásaitól, fél a következő 15 évtől.

Kendernay János kifogásolta továbbá, hogy Orbán Viktor a következő 15 évet saját sorsaként mutatta be, arról beszélt, mi várható az ő aktív politikai ciklusában ahelyett, hogy a nemzet jövőjével, sorsával foglalkozott volna.

Véleménye szerint Orbán Viktor nem vesz tudomást a mélyszegénységben maradókról, az oktatástól és egészségügyi ellátástól elesőkről, valamint az országot az elmúlt 30 évben elhagyókról, mert szerinte ők nem a közösség javát szolgálják.

Az LMP társelnöke kijelentette: a nemzet fennmaradása érdekében ideje lenne a problémákra koncentrálni és olyan intézkedéseket bevezetni, amelyek „valamennyiünk érdekeit szolgálják határon innen és túl”.