Fotó: MTI/Mohai Balázs
Hirdetés

Az LMP Budapest Elnöksége nem ért egyet azzal, hogy a Főpolgármester az MSZP javaslatára Gajda Pétert nevezte ki az Ügyrendi, Nemzetiségi, Összeférhetetlenségi és Vagyonnyilatkozat-ellenőrző Bizottság elnökének. Egyúttal kéri, hogy Karácsony Gergely a választásokon ígért átláthatóságot és elszámoltathatóságot ebben az esetben is érvényesítse, a kinevezést vonja vissza – írják közleményükben az LMP politikusai: Heltai László, az LMP budapesti elnöke és Ferenczi István, az LMP kispesti képviselője, az Antikorrupciós Tényfeltáró bizottság elnöke.

Gajda Péter Kispesten akadályozza és ellehetetleníti az Antikorrupciós Tényfeltáró bizottság munkáját – hangsúlyozzák, majd részleteket is említenek:

Megakadályozta, hogy a tényfeltárás érdekében volt NAV-os szakértőket a bizottság meghallgassa. Az Antikorrupciós Tényfeltáró bizottság március 10-i határozatait nem hajtotta végre: nem bocsátotta a bizottság rendelkezésére az elmúlt 10 év ingatlankataszterét és adás-vételi listáját; nem adta ki az építőipari jellegű szerződések kért listáját sem ugyanerre az időszakra; nem indított vagyonnyilatkozattal kapcsolatos eljárást a tényfeltáró bizottság által kijelölt két személlyel kapcsolatban.

Korábban írtuk

Mindez erős kétségeket ébreszt aziránt, hogy új pozíciójában mennyire határozottan tenné meg a szükséges intézkedéseket korrupciógyanús esetekben – zárják közleményüket.