Az LMP maga készül a következő választásokra, nem kíván más parlamenti párttal szövetkezni – közölte Szél Bernadett, az ellenzéki párt társelnöke vasárnap, miután a párt kongresszusán megerősítették korábbi szövetségi politikájukat.Jelezte ugyanakkor, hogy ügyek mentén együtt fognak működni. Szél Bernadett azt is megfogalmazta: még egységesebben és hangosabban ki fognak állni az emberek érdekeiért. Értékelése szerint a Fidesz „elfoglalta az államot”, „padlóra küldte” az oktatást és az egészségügyet, az uniós forrásokat pedig klientúra-építésre használja. Ezért nincs pénz bérrendezésre – vélekedett, kitérve arra is: a vendégmunkásokra vonatkozó felvetések miatt kérdéssel fordult a kormányfőhöz.

Az LMP társelnöke célként tűzte ki, hogy nyári országjárásán széles körben megismertesse pártja programját.
 
Hadházy Ákos, a párt másik társelnöke ismét a kormányváltás fontosságát hangsúlyozta, hozzátéve: azt követően teljesen más irányba kell vezetni az országot. Példaként említette, hogy 2010 óta a kormány célja az volt, hogy valamilyen munkahelyet adjon az embereknek, de ez nem elég. Az LMP azt szeretné, ha öntudatos, független és jól képzett polgárok élnének az országban, akik biztonsággal felnevelhetik gyermekeiket – fogalmazta meg.
    
Beszámolt arról is, hogy a kongresszus elfogadta a párt következő választásig szóló kommunikációs stratégiáját, ennek iránya nem változott.
    
A szavazóbázis növelésének mikéntjére vonatkozó kérdésre mindkét politikus a bizonytalanok megszólítása mellett foglalt állást, további célként pedig azt jelölték meg, hogy szavazókat vigyenek el a kormánypártoktól. Hadházy Ákos ennek eszközeként a józan érvelő politikát nevezte meg.

MTI