Jelenleg már öt vagyonőr, köztük kutyás biztonsági ember is vigyáz a sarkadi szupermarket rendjére, vagyonbiztonságára és a dolgozókra, ám már-már elviselhetetlen állapotok uralkodtak egészen a közelmúltig, a fokozott biztonsági intézkedések bevezetéséig a sarkadi szupermarket háza táján. Mindennaposak voltak a lopások, s emellett nem egy esetben tettlegesen bántalmazták az ott dolgozókat.

Kesztyűs Gyöngyi, a sarkadi Tesco vezetője azt is elmondta, hogy a szupermarket megnyitásakor (2007. októberében) 200 bevásárlókosárral rendelkeztek, ma mindösszesen 20 van meg belőle. — Volt olyan, hogy az ajtón dobálták ki a mosóport, kávét a bevásárlókosárral együtt — említette a szupermarket vezetője. Auer György, a Sarkadi Rendőrkapitányság vezetője a Tesco-lopások kapcsán indult, folyamatban lévő büntetőeljárásokról tájékoztatta a jelen lévőket, dr. Sipos Lajos jegyző a szabálysértési ügyekről adott számot.

Oláh Károlyné képviselő, egy személyben a Sarkadi Cigány Kisebbségi Önkormányzat elnöke kijelentette: a városban elszabadult a pokol. Ugyanakkor azt kérte, hogy senki ne általánosítson, de a bűnelkövetőkre a törvény szigorával sújtsanak le a hatóságok.

A városatyák végezetül testületi határozatban döntöttek: elítélik a bűnelkövetőket, a rendelkezésre álló eszközökkel a leghatározottabban fellépnek velük szemben, felhívják őket a jogkövető magatartásra. Ugyanakkor — tiszteletben tartva a hatalmi ágak szuverenitását — ezen bűncselekmények elkövetőivel szemben példás büntetést kérnek az ügyészségtől, bíróságtól. S a Tescót is tisztelettel kérik, hogy ne zárja be a sarkadi üzletét.

(beol.hu)