A hírTV helyszíni tudósítója szerint a XI. kerületi rendőrkapitányságra 7 óra 47 perckor érkezett egy lakossági bejelentés, amely szerint valaki légpuskával több lövést adott le a BKV Villamos Üzemigazgatóságának budafoki telephelyére. Az eseményeket némileg cáfolja az, hogy amikor a hírTV stábja a helyszínre érkezett, a rendőrség még nem zárta le a terepet. A helyszín biztosítása azóta megtörtént, a rendőrök a golyók becsapódási nyomait rajzolták körbe, illetve fényképezték azt. Tudósítónk szerint nem lehetett megállapítani, hogy milyen lövedékek csapódtak be az aszfaltba. A szem- és fültanúk elmondása szerint az épületre a szomszédos tízemeletes panelházból lőttek. Tudósítónk beszámolt arról is, hogy a rendőrség csekély létszámban a helyszínen tartózkodik, a környéket nem zárták le, csupán az üzemigazgatóság épületét.

Hajnali háromnegyed 6-kor robbanószerkezetet dobtak a II. kerületi remíztre. A tűzszerészek elsődleges vizsgálata szerint valóban robbanás történt pénteken kora reggel a BKV Budakeszi úti villamos garázsában és azt egy eddig ismeretlen robbanószerkezet, vagy pirotechnikai eszköz okozta. Egy villamos rongálódott meg és a remiz néhány ablaka is kitört. A Hír Televízió helyszíni tudósítója elmondta, a villamos oldalán a tűzszerészek repesznyomhoz hasonló sérüléseket állapítottak meg. A helyszínen továbbra is dolgoznak a tűzszerészek. A területet bűnügyi helyszínnek minősítették.

Elmaradt a beharangozott káosz

Éjfél óta tart az egész napra meghirdetett BKV-sztrájk, a beharangozott káosz azonban elmaradt az utakon. A szakszervezetek szerint a dolgozók 98 százaléka csatlakozott a munkabeszüntetéshez. Néhány szerelvény azonban a 4-es 6-os, az 1-es, a 18-as és a 42-es villamos vonalán is elindult. A reggel elindult 6 hatos villamosból egyébként már csak négy jár. Az egyik szerelvény ugyanis meghibásodott és egy másik villamosnak kellett betolnia a kocsiszínbe.

Forgalmi tisztek vezetik a villamosokat?

Az 1-es villamos vonalán járó szerelvényeket a sztrájkbizottság egyik szóvivője, Bartha Pál szerint forgalmi tisztek vezetik, ami elmondása szerint veszélyezteti a forgalmat, mert nincs gyakorlatuk a villamosok vezetésében.

Torlódás nélkül lehet közlekedni

A BKV-sztrájk ellenére Budapest minden útja járható, folyamatosan fennakadás és torlódás nélkül lehet közlekedni mind a bevezető utakon, mind a belvárosban. Az autóforgalom a hétköznapi helyett inkább egy szokásos hétvégihez hasonlít. Az utakon viszont a megszokottnál több biciklis jelent meg, a kerékpárosok ugyanis most nyugodtan tudnak haladni az üresen maradt buszsávokban.

(hírTV)