Fotó: YouTube (képernyőfotó)
Hirdetés

Azt nem tudni, hogy maga Márki-Zay Péter ott volt-e a hírek szerint 200 fős vendégseregben, de hogy barátját, Bige Lászlót a koncert végén személyesen a világsztár köszöntötte, azt egy kiszivárgott, telefonnal készített videó bizonyítja. A Bors információi szerint egy ilyen személyes köszöntés külön tételként szerepel az elszámolásban, és a világsztár csak ezért – nem a fellépésért! –  átlag 100 ezer dollárt, azaz körülbelül 30 millió forintot kér. Magának a fellépésnek az ára ennek a sokszorosa lehet.

A Bors úgy értesült, hogy Rod Stewart hozzávetőleg egyórás koncertet adott a Márki-Zay Pétert anyagilag is támogató Bige kedvéért. Vokalistákat és profi zenészeket is szállított Magyarországra a magánrepülő, akár egy nagyszabású stadionkoncertre.

Fotó: képernyőkép, TV2

Mint ismert, tavaly decemberben a baloldal rezsicsökkentést ellenző miniszterelnök-jelöltje egy méregdrága budapesti étteremben találkozott Bige Lászlóval, amiről felvétel is készült.

A fellépésről készült videó ITT látható.

Korábban írtuk


„A bűnben fogant cselekedeteken sosem lesz áldás”

Részlet a Nagy István agrárminiszterrel készült, januárban megjelent interjúnkból.

– Szintén felkapottak voltak az ellenzéki propagandasajtóban az elmúlt időszakban „a szegény Bige panaszai”. Mi az igazság a baloldali oligarcha ügyében?

– Világos az ügy: a Gazdasági Versenyhivatal megállapította, hogy a Bige-féle Nitrogénművek Zrt. és több vele egy vállalkozáscsoportba tartozó vállakozás, illetve más műtrágya-forgalmazó cég hét éven keresztül olyan szerződéseket és megállapodásokat kötött, amelyekben a Bige László által gyártott és forgalmazott termékeknek mesterségesen magas végfelhasználói árat határoztak meg. Vagyis a Bige baloldali politikai kapcsolatait kihasználva 2002-ben megszerzett, monopolhelyzetbe kerülő cég, amely a közel kétmillió tonnás hazai műtrágyaigény bő 60 százalékát elégíti ki, versenykorlátozó magatartásával döntően befolyásolta a hazai piacot és így a növénytermesztés költségeit is.

Ezzel becsléseink szerint 36 milliárd forint kárt okozott a gazdáknak, áttételesen pedig, az élelmiszerárakon keresztül mindenkinek.

Ez nem csak a termelők ügye, hanem mindazon magyar családoké, akik élelmiszert vásárolnak, hiszen az előállítási költség szükségszerűen megjelenik a felhasználói árban is.

– A műtrágya gyártásához szükséges földgáz ára világszerte az egekbe szökött.

– Erre hivatkozik Bige László és a neki tercelő baloldali sajtó is. Csakhogy ez bicskanyitogató hamisság, a földgázár ugyanis csak most emelkedett jelentősen, a Gazdasági Versenyhivatal viszont azért büntette 14 milliárd forintra a Bige-birodalom több cégét és két partnerét, mert hét éven keresztül folyamatos kartellezéssel verték fel az árakat, noha a világpiaci folyamatok ezt egyáltalán nem indokolták. Bige László nem most, hanem az elmúlt években okozott 36 milliárd forintnyi kárt a magyar gazdáknak. És ahelyett, hogy a vele kapcsolatban álló két partnercéghez hasonlóan beismerné, hogy hibázott, jogi-pénzügyi síkról igyekszik politikai összefüggésbe helyezni ezt az elképesztő bűnt. A vesztegetés és hűtlen kezelés miatt jelenleg is vádemelés alatt álló baloldali oligarcha a megúszás és további gátlástalan nyerészkedés reményében pénzeli a baloldal aktuális miniszterelnök-jelöltjének, Márki-Zay Péternek kampányát. Méghozzá abból a pénzből, amelyet a magyar gazdák zsebéből húz ki. Ráadásul azt a baloldalt pénzeli, amely a magyar gazdákat és agráriumot tönkretette, a magyar földeket külföldi spekulánsok és vörösbárók kezére juttatta. Jelöltjük polgármesterként Hódmezővásárhelyen földadót vezetett be. Bige ezenfelül megzsarolta a magyar gazdákat, amikor azzal fenyegetőzött, hogy csak egyetlen napig vásárolhatnak tőle, és ami aznap nem kel el, azt külföldre adja el. Az óriási felháborodás nyomán visszakozott, de egyik nap ezt mond, a másik nap mást, továbbra sem egyértelmű, miként befolyásolja majd a piacot. Összevissza beszél, hiteltelen. Márpedig a műtrágya a növénytermesztés üzemanyaga, nélküle nem állítható elő az élelmiszer-alapanyag. Persze be lehet szerezni külföldről, de mégiscsak az a cél, hogy idehaza állítsuk elő. Ezért minden lehetséges megoldással el fogjuk érni, hogy idén év elején is rendelkezésre álljon a szükséges mennyiség. Ez az elsődleges szempont, másodsorban lehetőleg legyen olcsóbb, mint ma. Tavaly 55 és 85 ezer forint között mozgott egy tonna műtrágya ára, ma 250 ezer forint körül van. A baloldali oligarcha, Bige László botránya azt bizonyítja, hogy a bűnben fogant cselekedeteken sosem lesz áldás.