Fotó: FKF/Facebook, szerk.
Mártha Imre és főnöke, Karácsony Gergely
Hirdetés

A Metropol emlékeztet: két ünnep között írták meg, hogy a Prisztás-családtól vette luxusvilláját Mártha Imre, illetve a közvetlen családtagjai nevén futó cég. Mint ismert, Prisztás József a kilencvenes években az éjszakai élet közismert és dúsgazdag alakja volt, akit 1996 novemberében fényes nappal lőttek közvetlen közelről fejbe. Hozzáteszik: a Gyurcsány-fiókának is nevezett közműcég-vezér, miközben fényesen él, a közműholding mögé bújva fenyegetőzik.

Forrás: Metropol
Korábban írtuk

Ez már nem csak a melósoknál verte ki a biztosítékot

December utolsó napjaiban lemondott Pálfalvi Milán a közalapítványi felügyelőbizottsági tagságáról, amit hét éve viselt.

Azt írta: „engem nem érdekel senkinek a nyaralása, vagyona, ellenben az rendkívül bosszantó, ahogyan Mártha Imre a közműcéget személyes szócsőként és védőbástyaként használja, tisztsége és a szervezet mögé bújva, mintha az az ő politikai hitbizománya lenne, őt szolgálná és nem fordítva.”

Pálfalvi Milán hozzátette: „az elmúlt két évben a bábként működő fővárosi vezetés zokszó nélkül visszaengedte azokat a politikai kegyelteket különböző tisztségekbe, akiket a választók 2010-ben egyszer már elküldtek. Miután azonban a budapestiek 2019-ben meghozott döntését elfogadtam, két éve elhatároztam, hogy a munkára, a szakmai működésre figyelek és nem a politikai történésekre.” […]

Látva mindazt, ami az elmúlt években szakmailag és magatartás tekintetében történt Budapesten, úgy döntöttem, ehhez egyszerűen nem adom a nevemet többé. Méltatlan a nemzet fővárosához, a rendes, dolgos emberekhez és az iránya ellentétes a közérdekkel. Sok tisztességes munkavállaló dolgozik ugyanis Budapestért nap mint nap és nem bújnak a tisztségük mögé, hanem maguk vállalják tettük következményét. Nagyobb megbecsülést érdemelnek és semmiképpen sem azt, hogy a vállukon vitt szervezet nevében védeniük kell egy politikai kinevezettet, mert az arra sem képes, hogy maga levonja a konzekvenciát és lemondjon” – írta Pálfalvi Milán.

Forrás: Metropol

Luxusautó, svábhegyi villa, különleges zongora és ló – így él Karácsony Gergely bizalmasa: a Metropol öt pontban összegezte Mártha Imre „sikereit” és azt is, hogy mi történik eközben Budapesten; a BKK-automaták vagy a kukák leszerelésétől az elbocsátásokig.