Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt
Budapest, 2021. február 1. Tóth Bertalan, az MSZP frakcióvezetõje napirend elõtt felszólal az Országgyûlés rendkívüli ülésén 2021. február 1-jén. Balról Harangozó Tamás, az MSZP frakcióvezetõ-helyettese. Az Országgyûlés a Jobbik, a DK, az MSZP, az LMP és a Párbeszéd kezdeményezésére tart rendkívüli ülést a koronavírus-járvány kezelését célzó, az ellenzéki pártok szerint elégtelen kormányzati intézkedések megvitatására. Az ellenzéki pártok négy javaslat tárgyalását és ezekben három vizsgálóbizottság felállítását indítványozták. A parlamenti ülésen a Fidesz és a KDNP nem vesz részt, mert „politikai blöffnek” tartja az ellenzéki pártok kezdeményezését.
Hirdetés

Örök panoráma, nagy terasz, dupla garázs, saját zöldterület, a házak pedig saját tulajdonú magánúton, kártyás sorompón keresztül közelíthetők meg – így reklámozták korábban a pécsi Donátusi Villaparkot, és mint lapunk kiderítette: itt vette legújabb házát Tóth Bertalan. Ismert: az országgyűlési képviselők napokban leadott,

2020-as vagyonnyilatkozatából kiderült, hogy az MSZP elnöke számos ingatlana után egy 154 négyzetméteres, pécsi családi ház felét is megvásárolta. A lehívott tulajdoni lapok alapján a luxusingatlan másik fele a pártelnök feleségének a nevén van.

Bár a reklámból nem derült ki, hogy a Donátusi Villaparkban pontosan milyen összegért lehetett házat vásárolni, a mostani ingatlanhirdetések szerint a környéken, hasonló méretű, használt ingatlanokat alsó hangon 50-60 millió forintért kínálnak.

Azon túl, hogy új családi háza mellett több pécsi ingatlan tulajdonosa, illetve vagyona részét képezi még egy erdő és egy hétvégi ház, továbbá van egy hárommillió forintos és egy 72 600 eurós életbiztosítása is, az MSZP elnökének újabb beruházása azért is figyelemre méltó, mert a Donátusi Villaparkot kivitelező cég nem más, mint a Castrum-Pécs Kft..

Ez azért érdekes, mert a pécsi szocialisták 2017-ben a Castrumnak adták el székházukat. Ekkor a Pécsma.hu hiába kérdezte Tóth Bertalan – aki korábban az MSZP helyi elnöke, a város alpolgármestere is volt – az ügylet részleteiről, ő üzleti titkokra hivatkozva nem adott választ arra, hogy mennyiért adták el a székházat. Mint a Pécsma.hu ekkor fogalmazott, „az egykori székház kiváló helyen van, hiszen az egyetem a következő években 24 milliárdos fejlesztéseket hajt végre a környéken azért, hogy minél több külföldi hallgató tanulhasson a PTE-n. Az orvosi karral szembeni terület pedig kiválóan alkalmas lehet arra, hogy ott a külföldieknek otthonokat építsenek”.

A cikk teljes változata IDE KATTINTVA érhető el.

Korábban írtuk