Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt
Hirdetés

A reggel 7 órakor induló idei karneváli menetben látható kompozíciók tisztelegnek a több mint ezeréves magyar államiság és államalapító Szent István király előtt, köszöntik az életet adó új kenyeret, valamint felidézik a régi karneválok hangulatát.

Az évforduló jegyében 50 belvárosi üzlet, vendéglátóhely kapcsolódott be az 50 év 50 kirakat akcióba, amelynek keretében a tulajdonosok kiválaszthattak egy-egy esztendőt, amelyet korabeli virágkarneválok dokumentumaival, fotóival, az adott évre jellemző öltözékekkel és kiegészítőkkel jelenítettek meg sok-sok virág felhasználásával a kirakatokban.

A karneválra több mint 100 éves kovászból elkészült Debrecen kenyere, amelyből ötvenet osztanak szét a város különböző intézményeiben. A Nagytemplom előtti térre 50-es feliratú virágkapun léphetnek be a látogatók és kivilágítható virágdíszeket kaptak a főtér szökőkútjai is.

A Karneváléj elnevezésű arénashow este 7 órakor kezdődik a Nagyerdei Stadionban, a látványos műsorban mintegy kétezer fellépőt láthat a közönség.